Nå kutter selv Cisco ned på arbeidsstokken

Cisco Systems, selve suksessikonet i den nye økonomien, planlegger å kvitte seg med et sted mellom fem og tolv prosent av staben.

Produsentene av nettkomponenter, Cisco Systems Inc, en av de sterkeste skinnende stjernene i den falmende Internett-økonomien, med sin vellykkede portefølje av nettverksprodukter, vil i løpet av de nærmeste månedene kvitte seg med mellom 3.000 og 5.000 av sine 44.000 fast ansatte. I tillegg vil mellom 2.500 og 3.000 midlertidige arbeidstakere ryke ut.

Meldingene fra selskapet er enda et dramatisk tegn på den eskalerende økonomiske nedturen i bransjen. Det er første gang i selskapets lange sammenhengende vekstperiode at Cisco kutter jobber av økonomiske grunner.

- Alvoret i den økonomiske nedgangen er hovedgrunnen til kuttene, sa en tydelig sliten toppsjef John Chambers, i intervjuer fredag.

Cisco er i godt selskap. Store bedrifter, som Intel, Hewlett-Packard og 3Com Corporation, har alle annonsert nedbemanninger de siste ukene. Produsenter av kommunikasjonsutstyr har vært blant de hardest rammede. Men Cisco har alltid vært annerledes. Selskapets arbeidsstokk har vokst med i gjennomsnitt 40 prosent hvert år siden 1996, og i løpet av en 18-måneders periode doblet selskapet staben fra 23.000.

Analytikere frykter at dette bare er begynnelsen.

Til toppen