Nå kutter teleoperatørene

Flere av de største amerikanske teleselskapene følger nå opp IT-bransjen øvrig med store reduksjoner i bemanningen.

I ett telemarked det selskapene er få og store merkes det godt når bemanningen skal ned. Den største av dem alle, AT&T, planlegger reduksjoner på nær 2.400 ansatte som bringer reduksjonene opp i tilsammen 8.000 så langt i år, eller 6,4 prosent av arbeidsstokken ved inngangen til året. Oppsigelsene kan imidlertid bli flere, men selskapet sier at det trolig ikke blir reduksjoner over en ensiffret prosentsats av den totale bemanningen på 125.000 ved årets inngang.

I tillegg kommer SBC, det største selskapet innenfor lokaltelefoni og majoritetseier i danske TDC, som ikke har spesifisert nedbemanningen med annet enn flere tusen ansatte. Kilder nær selskapet antyder overfor Wall Street Journal tre prosent av 216.000 ansatte, eller vel 6.500.

Ifølge avisen har flere teleselskap varslet kutt. Bell South med 3.000 og Sprint med 6.000 ble varslet sist uke, er likevel beskjedent med tanke på de siste kuttene fra Nortel som kom opp i 20.000.

Flere teleselskap ser muligheten for å øke omsetningen både innenfor mobiltelefoni og videokonferanser

Oppsigelsene kommer i USA etter at flere europeiske teleselskap har brukt året til å omstrukturere virksomheten etter flere dyre satsinger i fjor, blant annet gjennom flere UMTS-auksjoner som tappet de tre største teleselskapene i Europa, British Telecom, Deutsche Telekom og France Telecom for betydelige ressurser med nedbemanning som resultat.

Til toppen