Nå lanseres SMS i USA

AT&T og Sprint lanserer nå SMS-tjenester på sine amerikanske mobilnett, med et håp om at tjenestene skal bli like populære som i Europa. Naturligvis lanseres tjenestene nesten gratis.

Mobiltelefoner brukt på de amerikanske mobilstandardene har fram til nå bare kunnet motta SMS-meldinger sendt fra datamaskiner. Men nå skal også mobiltelefonbrukere få anledning til å prøve å sende SMS-meldinger til andre mobilbrukere, på samme måte som GSM-brukere i Europa og Asia har kunnet gjøre noen år.

Mens AT&T Wireless gjør SMS-meldinger helt gratis til ut februar neste år, har Sprint PCS valgt å ta betalt men samarbeider med AOL Instant Messenger som gjør at en kan bruke adresseboken på mobiltelefonen.

AT&T vil fra mars neste år tilby sending og mottak av inntil 500 meldinger for 5 dollar, eller alternativt motta inntil 250 meldinger gratis og betale 10 cent for hver utgående melding.

For å kunne benytte tjenesten trengs nye mobiltelefoner, og foreløpig er det bare Nokia som kan tilby det.

Ifølge The Associated Press har ikke Sprint oppgitt priser for sin tjeneste, men kan til gjengjeld gjennom sine egne forretninger tilby 15 ulike terminaler for slike tjenester.

I år er det ventet at 10 prosent av inntektene til de norske mobilselskapene vil komme fra SMS-meldinger. Det er denne utviklingen de amerikanske mobiloperatørene vil kopiere. Mobilpenetrasjonen i USA vokser raskt og har nylig passert 40 prosent.