- Nå må IT-bransjen nedbemanne

NITO-advokat får flere henvendelser fra IT-ansatte som har blitt sagt opp.

- Nå må IT-bransjen nedbemanne

NITO-advokat får flere henvendelser fra IT-ansatte som har blitt sagt opp.

Ingeniør- og teknologorgansiasjonen NITO har 62.000 medlemmer, og over tre tusen kommer fra IT-bransjen. Blant dem er IT-giganter som EDB, ErgoGroup og Telenor.

Nå forteller advokat og seniorrådgiver i NITO, Erlend Aarsand, om en økning i antall medlemmer som mottar oppsigelser som følge av finanskrisen.

NITO har sju advokater, fire advokatfullmektiger i tillegg til noen jurister som bistår medlemmene med spørsmål rundt arbeidsmiljøloven og tariffavtaler. I disse dager er det nedbemanning som gjelder.

Aarsand ser et åpenbart skifte det siste året. Før mai 2008 var det knapt henvendelser på spørsmål om nedbemanninger. Nå har 70 selskaper varslet at de skal nedbemanne.

Riktignok gjelder mange av nedbemanninger hos NITO de allerede kriserammede næringene som bygg- og anlegg, handel, arktitekter og byggevareprodusenter.

Men også IT-bransjen er berørt.

Aarsand har fått henvendelser fra seks IT-bedrifter. De fleste varsler om små nedbemanninger, men en mellomstor IT-bedrift skal si opp over 50 ansatte.

Likevel mener Aarsand at vi ikke er i nærheten av krisen som rammet IT-bransjen i 2003. Da var det langt mer å gjøre for NITO, og det var i snitt 3.000 IT-ledige mot snaue 800 i dag.

Han tror dessuten behovet for IT har blitt større i dag og at IT-verktøyene vil være etterspurt siden det kan gi en effektiviseringsgevinst som man sårt trenger i en nedgangstid.

    Les også:

Til toppen