SQL Server 2005

Nå må SQL Server 2005-brukerne greie seg på egenhånd

Helt slutt på støtten fra Microsoft.

Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition
Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition (Bilde: Microsoft)

Helt slutt på støtten fra Microsoft.

Dagen i dag er den siste i Microsofts supportperiode for SQL Server 2005. Dersom Microsoft kommer med oppdateringer til databaseprogramvaren senere i dag, vil dette være de siste som blir utgitt. Eventuelle sårbarheter som oppdages i framtiden, vil ikke bli fjernet.

Dette har selvfølgelig vært kjent lenge og ble også omtalt av digi.no i fjor høst. Men trolig er det mange som fortsatt benytter den aldrende programvaren. IDC anslo i desember i fjor at det den gang var omtrent 800 000 servere globalt som kjørte SQL Server 2005.

Antallet har nok sunket en del siden da, men trolig er flere hundre tusen servere fortsatt i drift. Forhåpentligvis kjøres de i godt sikrede omgivelser, isolert fra det meste.

Oppgradering

Selv om SQL Server er kjent for å ha relativt god bakoverkompatibilitet, kan det være forhold som gjør at en oppgradering til en nye versjon ikke kan gjøres uten endringer i prosedyrer eller applikasjoner. Dessuten må kundene ta stilling til hvilken versjon de nå skal oppgradere til.

Microsoft har kommet med fire nye versjoner av SQL Server siden 2005-utgaven. Dessuten kommer SQL Server 2016 senere i år.

En oppgradering fra SQL Server 2005 vil kanskje også kreve at Windows Server oppgraderes. Microsoft har offentliggjort dette skrivet fra Directions on Microsoft som tar for seg noen av disse problemstillingene.

Til toppen