Nå må Telenor gire opp på IP-telefoni

Nå faller antallet telefonkunder så fort at Telenor ser seg tvunget til selv å reklamere for IP-telefoni.

Nå faller antallet telefonkunder så fort at Telenor ser seg tvunget til selv å reklamere for IP-telefoni.

Tilbudet om bredbåndstelefoni har vært tilgjengelig for nordmenn snart i to år, men det var først i mars Telenor lanserte sitt tilbud mot privatmarkedet.

Telenor har lenge sittet på gjerdet og ventet, for det er mange milliarder som står på spill i tap av fasttelelefoniavgift.

Bredbåndstelefoniselskapet Telio, som var først ute med tilbudet, hadde da allerede kapret flere titalls tusen kunder fra Telenor. Telenor var likevel skeptisk til en raskt IP-telefonivekst, men nå ser Telenor seg nødt til å legge trykk på IP-telefoni.

Telenor hadde liten tro på telekomanalytiker Tore Aarønæs prognoser om flere hundre tusen IP-telefonikunder innen året.

Aarønæs skriver i sin rapport Teleinfo Voice at det innen året vil være 200.000 bredbåndstelefonikunder.

Rundt 50 IP-telefonileverandører har dukket opp på det norske markedet for å konkurrere om kunder som vil kutte ut fasttelefonen til fordel for lavere telefonipriser.

Av disse har Telio rundt 65.000 på det norske og danske markedet.

Nå taler tallene for seg selv, og beregninger viser at det er over 150.000 nordmenn som har konvertert til bredbåndstelefoni.

Utviklingen er nå kommet så langt at Telenor har sett seg tvunget til å snu for å stoppe kundeflukten.

Nå har Telenor trykket på markedsføringsknappen, og det ukentlige salget har doblet seg etter at selskapet begynte med TV-kampanjer, sier informasjonssjef Atle Lessum til Aftenposten.

I dag har i overkant av 13.000 kunder bredbåndstelefoni fra Telenor.

Telenor lanserte for to uker siden fire nye mobilabonnementer under paraplyen «Fri». Abonnementene har varierende månedsavgift og et antall gratisminutter inkludert, og skal ifølge selskapet være rimeligere enn «Privat»-abonnementene.

Til toppen