Nå må Windows 8.1 oppdateres

Forlenget tidsfrist har utløpt.

Forhåpentligvis greier alle med Windows 8.1 å installere både Windows 8.1 Update og de nyeste sikkerhetsfiksene uten å støte på store problemer.
Forhåpentligvis greier alle med Windows 8.1 å installere både Windows 8.1 Update og de nyeste sikkerhetsfiksene uten å støte på store problemer. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juni 2014 - 09:11

Microsoft kommer i kveld med sikkerhetsoppdateringen til blant annet Windows Vista og nyere. For brukere av Windows 8.1 er nå igjen slik at den store oppdateringen som rett og slett kalles for Windows 8.1 Update (KB 2919355), må være installert før nye oppdateringer kan installeres.

Denne store oppdateringen kom i begynnelsen av april og skulle fra begynnelsen av mai danne et nytt utgangspunkt for alle framtidige oppdateringer. Men fordi mange Windows 8.1-brukere har opplevd problemer med å installere nettopp Windows 8.1 Update, valgte Microsoft å utsette fristen for installasjon av oppdateringen med en måned.

Nå har en måned gått, noe som betyr at oppdateringene som kommer i kveld kun er tilgjengelig for Windows 8.1-brukere som har installert Windows 8.1 Update. Brukere av Windows 8.0 og eldre Windows-versjoner er ikke berørt av dette.

For Windows 8.1-maskiner som administreres med ved hjelp av WSUS, Windows Intune eller System Center Configuration Manage er fristen for installasjon av Windows 8.1 Update fortsatt den 12. august.

Det er ukjent om alle problemene med installasjonen av Windows 8.1 Update har blitt løst. Den store diskusjonstråden om disse problemene i Microsoft Community ble stengt for nye innlegg i midten av mai. I stedet har det blitt opprettet minst seks nye tråder for diskusjon av hvert av de mest kjente problemene.

Flere av sårbarhetene som skal fjernes fra Windows og andre Microsoft-produkter i dag, kan åpne for fjernkjøring av vilkårlig kode.

Blant sårbarhetene som etter alt å dømme vil bli fjernet nå, er en sårbarhet i Internet Explorer 8 som ble fullstendig offentliggjort av HP-eide TippingPoint Zero Day Initiative i andre halvdel av mai. Microsoft skal ha kjent til denne sårbarheten siden oktober i fjor, men unnlatt å fjerne den før nå. Det er ikke kjent at sårbarheten har blitt benyttet i angrep.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.