Nå nomineres det til digitoday-prisen!

Nominasjonsprosessen til den årlige digitoday-prisen er i gang. Vi legger fram en foreløpig liste, og ber deg foreslå din kandidat så fort som mulig.

Nominasjonsprosessen til den årlige digitoday-prisen er i gang. Vi legger fram en foreløpig liste, og ber deg foreslå din kandidat så fort som mulig.

Prisen skal deles ut til den norske bedriften med det IT-produktet eller IT-baserte tjenesten som er lansert i 2000, og som har imponert juryen mest. Prisen har vært delt ut to ganger tidligere. I 1998 kåret vi søkeselskapet Fast Search & Transfer, i 1999 vant SPCSs økonomisystem Rubicon Global. I fjor var vi dessuten så imponert av forhåndsvisningen av iFinger, at vi kåret dem til "Beste nykommer 1999". Det er ikke utelukket at vi finner på noe slikt i år også.

Foreløpig, i alfabetisk rekkefølge, er disse nominert:
dt-prisen 2000
dt-prisen 2000 deles ut på Smuget i Oslo tirsdag 12. desember kl 17:30. Arrangementet sponses av bl. a. IT-akademiet. For mer informasjon om dette og andre trend-arrangement, se digitodays trend-sider.Adressen er http://www.digitoday.no/trend.

Aschehoug forlag som er først ute i Norge med interaktive lærebøker på Internett.

Camo som med sin modelleringsteknologi AMP (Adaptive Modeling Technology) er i ferd med å bygge nye løsninger for den nye økonomien, og som har flyttet hovedkvarteret sitt til USAs vestkyst der konkurransen om den nye økonomien er aller sterkest.


Convergent BSP som har åpnet en ny nisje for tjenesteutvikling mellom tjenestetilbydere og nettoperatører, og sørger for en formidling som kan sette fart i norske bedrifters mestring av den nye økonomien.


Dolphin og Scali som med sin Wulfkit for Alpha-prosessorer under Linux, markerer Norge som leverandør av stormaskinsystemer.


ePocket Solutions som med sine løsninger for håndverkere på farten, viser hvordan integrerte systemer med tynne trådløse klienter kan gi gevinster til alle parter.


iFinger som har vist at det fullt ut fortjente fjorårets spesielle pris for "Beste nykommer" med et gjennombrudd for sin oppslagsteknologi hos verdens største lærebokforlag.


Opera Software som ved sin lansering av Opera 4.0 viser verden at det kan lages moderne og allsidige nettlesere med effektiv bruk av PC-ens dataressurser.


Tech Computers som med sine gjentatte leveranser av Linux-tjenere til det europeiske kjernefysikksenteret CERN viser at også norske bedrifter kan konkurrere innen standard maskinvare.


Telenor Telecom Solutions som endelig har lansert ADSL-tjenesten for å tilby moderne og permanent Internett-tilgang i høys hastighet.


Troll Tech som med sitt grafiske brukergrensesnitt Qt/Embedded har vunnet innpass i spissprodukter fra internasjonale leverandører som Ericsson.


Trustix for sine produkter Xsentry og Xploy, to viktige bidrag til sikkerhet og brukervennlig administrasjon i Linux-verden. Disse produktene har gjort inntrykk internasjonalt, og Trustix har selv utvidet med virksomhet i Djakarta i Indonesia.


TV 2 Interaktiv som har snudd seg langt raskere enn konkurrentene og utviklet en gangbar bredbåndsportal og en ny strategi på et minimum av tid.


ZebSign, løsningen Telenor har lansert for digital signatur, og som gjør det mulig å bruke mobiltelefonen som pengepung.


Juryen består av fagredaktør Eirik Rossen (formann), nyhetsredaktør Herman Berg, journalist Einar Ryvarden. Prisen skal deles ut på et eget arrangement - digitoday-prisen 2000 - på Smuget i Oslo, tirsdag 12. desember kl 18.

Har du kommentarer til nominasjonene? Har du egne kandidater du vil nominere? Meld fra til prisen@digitoday.no. Skriv en kort begrunnelse. Neste uke oppsummerer vi lesernes reaksjoner.

Til toppen