- Nå presses timeprisene

Finanskrisen har gjort det tøffere for selvstendige konsulenter, forteller hodejeger.

- Nå presses timeprisene

Finanskrisen har gjort det tøffere for selvstendige konsulenter, forteller hodejeger.

Rolf Nævra i Magellan IT rekrutterer rundt 100 IT-folk til forskjellige bedrifter i året. Selv om det har blitt tøffere tider medgir Nævra at dette ikke har påvirket antall ledige kandidater.

- Folk holder fast ved jobbene sine i dårligere tider og det blir en større terskel å bytte jobb, sier han.

Derimot merker han en større tilgang på kandidater i utleiemarkedet. Folk som har valgt å hoppe av en fast jobb for å jobbe som selvstendige konsulenter (freelancere/contractors), henvender seg nå til Nævra.

Denne gruppen klarte seg svært godt i de gode tidene og kunne tjene langt mer enn konsulenter i faste stillinger ettersom de slapp arbeidsgiveravgift og sosiale kostnader. Etterspørselen har vært så stor i bransjen at utsiktene til å få nok oppdrag som selvstendig har vært trygge nok.

- Det er langt flere nå som er på hugget for å skaffe seg oppdrag. Det har nok også oppdragsgiverne merket og det er blitt mer press på timeprisene, sier Nævra til digi.no.

Han anslår at konsulentprisene kan ha blitt presset så mye som 10 til 15 prosent.

- Oppdragsgivere har blitt mer aggressive på pris og kandidater som melder seg er mer villig til å gå ned på timeprisen. Før kunne man fint overleve med å være en uke uten oppdrag. Nå kan det gå lengre tider mellom oppdragene og konsulentene velger da heller å senke timeprisen, forteller Nævra.

Han tror det er svært sjelden at timeprisen i dag kommer opp i 2.000 kroner og det er heller ikke vanlig med 1.000 kroner. En timepris mellom 500 til 1000 kroner er mer vanlig i dag, mener Nævra.

Etter det digi.no kjenner til har enkelte aktører i bransjen dumpet timeprisen til et nivå som også har overrasket kundene.

digi.no har kjørt flere runder på hvilke timepriser som er vanlige i IT-bransjen. Har du erfaringer ber vi deg sende et tips til annk@digi.no. Tips fra kilder som ønsker å være anonyme vil selvfølgelig bli behandlet konfidensielt.

    Les også:

Til toppen