BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå satser Intel tungt på Chromebooks

Leverer prosessorer til 20 nye modeller.

Acer C720 er en kommende Chromebook-modell med Intel Core i3-prosessor. Men også en rekke andre leverandører kommer i løpet de neste månedene med nye modeller i ulike priskategorier.
Acer C720 er en kommende Chromebook-modell med Intel Core i3-prosessor. Men også en rekke andre leverandører kommer i løpet de neste månedene med nye modeller i ulike priskategorier. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mai 2014 - 10:48

Intel merker nedgangen i pc-markedet og har ikke lykkes i særlig grad med å gjøre x86-arkitekturen til et attraktivt alternativ til ARM-arkitekturen. Fortsatt leveres nesten alle smartenheter og nettbrett med ARM-basert systembrikke.

Chromebooks er derimot et segment som fortsatt er såpass umodent at ARM ikke er en selvfølge. Derfor kunne Intel i går kunngjøre at det i løpet av året vil 20 ulike Chromebook-produkter med x86-prosessor fra Intel. Bak produktene står leverandører som Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG og Toshiba.

Ifølge Intel vil de nye produktene være basert på enten Bay Trail-M-systembrikker med Celeron-prosessor eller en fjerdegenerasjons Core i3-prosessor. Nytt er at de Celeron-baserte enhetene nå vil ha støtte for WLAN-teknologien 802.11ac som standard.

– Vi har jobbet med fem generasjoner med Chrome, og etter Google er Intel den største bidragsyteren til Chromium OS. Intel-brikker er de første og eneste som støtter 64-bits Chrome OS, sier y Navin Shenoy, daglig leder for Intel Mobile Client Platforms Group, i en pressemelding.

– Intel har vært en sterk partner siden oppstarten av Chromebooks. Så det er spennende å se den fortsatte innovasjonen bli bekreftet av denne nye bølgen med Intel-baserte Chrome-enheter, sier Caesar Sengupta, produktsjef for Chrome OS hos Google.

Interesse

Han forteller videre at to av de tre mestselgende laptop-ene på Amazon.com før jul i fjor var Chromebooks og at denne typen enheter nå brukes i nærmere 10 000 skoler globalt.

De nye enhetene som er basert på Intel Bay Trail-M-systembrikken skal kunne levere opptil 11 timers batteritid, en time lenger enn med forrige generasjons Intel-brikker (Haswell). Det viser en test Intel har gjort med en Asus C200 med 11,6 tommers skjerm og ytelsestesten Google Chrome OS power_LoadTest. Enhetene skal dessuten være vifteløse.

Hva de Celeron-baserte enhetene vil koste, har så langt ikke blitt oppgitt. Men Intel oppgir at de Core i3-baserte modellene i utgangspunktet vil koste fra 349 dollar og oppover i USA.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.