Nå satser Provida på bank og finans

Provida har klart å rette opp skuta etter katastrofeåret 1998, selv om resultatet i fjerde kvartal 1999 ble på minus 1,9 millioner kroner.

Provida har klart å rette opp skuta etter katastrofeåret 1998, selv om resultatet i fjerde kvartal 1999 ble på minus 1,9 millioner kroner.

Programvarehuset Provida rapporterer et driftsresultat i balanse, mens årsresultatet før skatt for 1999 var på 14,5 millioner kroner. Årsresultatet for 1998 var på minus 140,7 millioner kroner. Det kan dermed se ut til at Provida har klart å snu skuta etter gigant-tapene i 1998. Selskapet kom i balanse på grunn av salget av RS/2. Dette salget ble bokført til 19,5 millioner kroner. Uten dette salget hadde driftsresultatet endt på minus.

Selskapet hadde en omsetning på 238,5 millioner kroner i 1999 og fjerde kvartal samme år ble en positiv overraskelse med 48,7 millioner kroner. (I fjerde kvartal 1998 omsatte programvarehuset for 6,9 millioner kroner.)

I en børsmelding skriver Provida at de kommer til å satse hardere på bank- og finansmarkedet i tiden som kommer. Provida ble i november 1999 delt opp i to selskaper, hvor det ene selskapet skulle selge komplette løsninger, og den andre skulle utvikle nye løsninger.

- Provida er gjennom etableringen av to rendyrkede selskaper riktig posisjonert for endringene som nå skjer i banksektoren, melder selskapet i en børsmelding. Videre skriver de at videreutviklingen særlig skal rette seg mot kundenes bruk av Internett.

Les mer om Provida:


Provida deles i to
Mistanke om børssnusk stoppet aksjehandler
Provida så vidt i pluss
Tapte 73 millioner på 15 måneder
Provida tror på lysere tider
Provida holder friere på gress
Gigant-tap i Provida
Fortsatt Provida-tap i RS/2
Kassa får eierandel i Provida
BBS: - Vi er ført bak lyset

Til toppen