UTVIKLING

Nå skal Android-apps bli penere

Google lanserer designguide for utviklere.

Android 4.0 har fått en solid redesign, som Google ønsker at applikasjonsutviklerne skal bygge videre på.
Android 4.0 har fått en solid redesign, som Google ønsker at applikasjonsutviklerne skal bygge videre på. Bilde: Google

Google er et ingeniørselskap hvor teknologien kommer først og design og utseende nok spiller en noe mindre rolle. Det mener i alle fall Paul Adams, designeren som fant opp kretsene i Google+, men som forlot Google for å begynne i Facebook allerede før Google+ ble avduket. I et blogginnlegg fra i fjor sommer skriver han at som forsker eller designer er det veldig vanskelig å oppnå å bli hørt på et strategisk nivå i selskapet.

Om dette er i ferd med å endre seg, er uvisst, men på Android-siden har det skjedd en del ting i det siste som peker i den retning. Matias Duarte, Googles sjef for brukeropplevelse i Android, fortalte i fjor høst en del om hvilke tanker som har ligget til grunn for redesignen som har skjedd med Android 4.0. Blant annet krever Google nå at alle godkjente enheter med Android 4.0 må inkludere systemtemaet «Holo», som utviklere kan bruke komponenter fra når de lager applikasjoner. Dette vil bidra til at applikasjonene i større grad vil se like ut på ulike enheter.

I går lanserte Google en egen designguide for utviklere som lager applikasjoner til Android. Her skal utviklerne kunne lære om prinsipper, byggesteiner og designmønstre for å lage attraktive brukergrensesnitt. Det er spesiell fokus på elementer som har blitt introdusert med Android 4.0.

Blant prinsippene som tas opp, er hvordan man best kan kommunisere med brukerne av applikasjonen. Blant annet mener Google at man bør holde tekstene så kortfattet som mulig, helst under 30 tegn, og at det gjerne går langt raskere å forklare ideer med bilder enn med ord.

Selv om guiden allerede er ganske omfattende, lover Google å komme med mer innhold hvor man i større grad går i dybden.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.