BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå skal Android bli innovativ

Har så langt bare hentet igjen konkurrentenes forsprang, sier Android-sjef.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. okt. 2010 - 11:19

I et intervju med PC Magazine forteller Googles Android-sjef, Andy Rubin, at selskapet har utviklet Android med en forrykende fart, først og fremst for å hente igjen resten av bransjen. Rubin sier at versjon 1.0 føltes mer som en versjon 0.8 for ham.

Han legger til at han nå mener at Android nå er på høyde med konkurrentene og at de kommende versjonene ikke vil bli gitt ut for å hente igjen andres forsprang, men i stedet være utgivelser som er fokusert på innovasjon.

– Om vi kommer med en 2.3 eller en 3.0, så kommer den til å være «state of the art», fordi den kommer til å ha ny funksjonalitet og nye innovasjoner som alle leverandørene vil ønske å ta i bruk, sier Rubin.

Han mener at leverandører som ikke ønsker å jobbe mot å ta i bruk den nyeste utgivelsen, kommer til å merke hva konsumentene ønsker.

– Vi er midt i en interessant tid fordi vi faktisk ser hvorvidt konsumentene gjenkjenner verdien til hver av disse utgivelsene. Så langt ser det ut til at de gjør dette, sier Rubin. Han mener at mobilleverandørene vil måtte ta hensyn til dette og justere sine strategier og tiden de bruker på å tilby de nye Android-versjonene.

Android-sjef i Google, Andy Rubin. <i>Bilde: Google</i>
Android-sjef i Google, Andy Rubin. Bilde: Google

– Det er ingen fordel for en leverandør å bruke en eldre versjon, og jeg vil si at det er en ulempe for konsumentene, sier Rubin.

Om neste versjon av Android, uansett hvilket versjonsnummer den til slutt vil få, antyder Rubin at den vil få mer og bedre støtte for flere former for kommunikasjon – blant annet i tilknytning til sosiale medietjenester. Han nevner også generelle forbedringer i plattformen og bedre ytelse og robusthet, samt mer funksjonalitet i nettleseren. Han mener også spill er et område man underleverer på i dag, men legger til at bruken av spill er helt annerledes på batteridrevne mobiler enn på spillkonsoller, hvor brukerne setter seg ned for å forsøke å komme så langt i spillet som mulig.

– På batteridrevne enheter tror jeg det handler mer om hva du skal gjøre mellom de tidspunktene du faktisk gjør noe. Det handler mer om å spille for å fylle tiden enn at det å spille spillet er er en dedikert hendelse, sier Rubin.

På spørsmål om hva han synes om Microsofts nye Windows Phone 7, sier Rubin at det er bra med konkurranse, for da er det flere som kan komme med gode ideer.

– Jeg mener det er bra å ha valgmuligheter, men til syvende og sist tror jeg ikke verden trenger enda en plattform, sier Rubin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.