Nå skal Android få mer funksjonalitet

Nye modeller og mer kode fra Google skal gi Android mer fart på nyåret.

Nå skal Android få mer funksjonalitet

Nye modeller og mer kode fra Google skal gi Android mer fart på nyåret.

Google lanserte mobilplattformen Android offisielt i slutten av september i år. Gradvis har programkoden blitt gjort til åpen kildekode administrert av Open Handset Alliance, men fortsatt er det gode Google ikke har gjort tilgjengelig for andre.

Dette inkluderer koden Google har utviklet i en separat gren av prosjektet, som kalles Cupcake. Dette er kode som ennå ikke er tatt i bruk i den lanserte Android-programvaren, men som nå er blitt integrert med kodebasen som Android-programvaren er basert på.

Cupcake-kode tilbyr Android-plattformen støtte for en hel del ny funksjonalitet innen alt fra maskinvarestøtte til applikasjoner.

Cupcake-koden gjør det mulig å lagre vedlegg fra MMS. Den inkluderer en rekke feilfikser og justeringer knyttet til e-post. Mediesøket tillater nå at tredjepartsapplikasjoner lastes eller svarer på treff i søk etter artist, album eller sportittel.

Nettleseren er nå blitt synkronisert med Nov 2008 WebKit-utgaven, noe som også inkluderer den nye og raskere JavaScript-motoren SquirrelFish. Det loves betydelige hastighetsforbedringer knyttet til sider med animasjoner.

«Kopier», «lim inn» og søk på sidene skal nå støttes av nettleseren.

Pakkehåndtereren støtter nå avinstallasjon av delvis installerte pakker. Det loves også støtte for maskinvareakselerert videoomkoding i opencore og et nytt metoderammeverk for inndata.

Bluetooth-støtten er nå utvidet med A2DP- og AVRCP-profiler.

Linux-kjernen i bunnen av Android er nå versjon 2.6.27. Det loves blant annet grunnleggende x86-støtte, noe som trolig, etter hvert, vil åpne opp for enheter med x86-basert prosessor.

Dagens G1-mobil fra T-Mobile
Dagens G1-mobil fra T-Mobile

Det er nå mulig for håndsettleverandørene å utvide Android SDK med egne tillegg. Dette inkluderer systembiblioteker som lar utviklere bruke ytterligere programmeringsgrensesnitt levert av enten håndsettleverandøren selv eller tredjepartsleverandører. Det kan også inkludere avbildninger av emulatorsystemer, skins og maskinvarekonfigurasjoner for å la utviklere teste sine applikasjoner i sin Android-implementering.

Det oppgis at Cupcake stadig videreutvikles og at det ikke er snakk om en utgivelse, men en utviklerforgrening.

Cupcake-koden skal nå være integrert med hovedgrenen av Android-koden.

Mer informasjon om hva Cupcake inkluderer finnes på denne siden.

Foreløpig er det bare T-Mobile som leverer en Android-basert mobil, G1-modellen som er produsert av HTC. I januar kommer australske Kogan med to modeller.

Flere andre selskaper, inkludert Sony Ericsson, har lovet å lansere mobiler basert på Android. Huawei Technologies skal fra og med tredje kvartal av 2009 levere Android-mobiler til australske mobiloperatører. I andre kvartal er det ventet at Samsung vil lansere en Android-basert mobil som skal selges gjennom Sprint Nextel og T-Mobile i Nord-Amerika.

Dessuten ventes det at Lenovo snart vil lansere en Android-modell på det kinesiske markedet.

Videre ryktes det at T-Mobile den 26. januar 2009 vil lansere G2-mobilen, i tillegg tol dagens G1-modell. Nettstedet Cellphone Signal har en rekke detaljer om denne modellen.

Nettstedet Boy Genius Report følger opp med å gjengi et lignende tips, men hevder at mobilen ikke vil lanseres før tidligst i slutten av februar.

De to nettstedene er i alle fall enige om at G2-mobilen vil ha berøringsskjerm i stedet for fysisk QWERTY-tastatur.

Det antydes også at det vil komme en G3-modell ikke så lenge etter at G2 slippes på markedet.

    Les også:

Til toppen