Nå skal Ementor jobbe med deling

Ementor solgt driftsdelen av selskapet og nå skal Jo Lunder jobbe med splittingen av selskapet.

Ementor solgt driftsdelen av selskapet og nå skal Jo Lunder jobbe med splittingen av selskapet.

Nye Ementor-sjef Jo Lunder har ikke gjort de raske kuttene som mange spådd, for selv om Ementor mer eller mindre har gått med tap i fem år, tar Lunder seg tiden han trenger.

Før helgen solgte det store IT-selskapet unna driftsdivisjonen. Nå skal Lunder jobbe med delingen av selskapet, for under presentasjonen av tallene for andre kvartal, fortalte Lunder utskilling som minner mye om den tidligere Ementor/Eterra-delingen.

Les om delingen som ble gjort i 2000:

    Les også:

For tidligere Merkantildata, nå Ementor hadde et mellomstadie der de rene konsulentene og de som jobbet med salg av maskinvare og å få maskinvare på plass var delt i to selskaper. Dette ble så slått sammen, men skal nå skilles igjen.

- Vi har lovet å være ferdig med dette i løpet av året og det ligger vi an til nå, sier Lunder til digi.no.

Hverken han eller finansdirektør Rune Falstad var med da Ementor var delt tidligere og de vil derfor ikke kommentere likeheter og ulikheter. Lunder besvarer mange av digi.nos spørsmål med "det er dette vi nå skal jobbe med", men hovedtrekkene er klare.

Business solutions og business counsulting-folkene, for eksempel SAP-folkene og utviklere, skal over i et nytt selskap med et nytt navn. Disse divisjonene er oppført som enheter i Ementors regnskaper for andre kvartal og omsatte for 120 millioner kroner av en totalt på 1083 millioner.

Tallene er ikke klare, men det dreier seg om 200-250 ansatte, forteller Falstad til digi.no.

Resten, rundt 950 ansatte i Norge, vil fortsette å jobbe i Ementor som blir et selskap som driver med salg, utplassering og systemintegrasjon. Selskapet skal selge og sette i drift produktene til IBM, HP, Cisco og Microsoft.

- Jeg tror noe av problemet er at man har tatt så mye hensyn til hverandre. De to enhetene blir helt selvstendige selskaper som skal operere fritt i markedet

Det nye selskapet vil i første omgang bli 100 prosent eid av Ementor Norge, men her er Ementor åpenbart åpen både for salg og andre løsninger. Falstad påpeker at man vil se på incentiv-løsninger, altså bonus/medeierskap for de ansatte.

Til toppen