BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå skal Intel lykkes med smartmobiler

Atom-prosessoren kommer i modeller fra Motorola og Lenovo.

Intels fullt fungerende referansedesign for Atom-baserte smartmobiler.
Intels fullt fungerende referansedesign for Atom-baserte smartmobiler. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2012 - 14:59

Intel har gjennom flere år forsøkt å få nytt fotfeste i mobilbransjen, etter at selskapet i 2006 kvittet seg med hele denne grenen av virksomheten til Marvell. Allerede i 2008 var selskapet på nytt i gang med å utvikle systembrikker (SoC) basert på Atom-prosessoren.

Mooretown var kodenavnet på den Atom-baserte systembrikken som skulle kunne utfordre ARM-arkitekturens nesten enerådende posisjon i smartmobilmarkedet. Denne ble lansert i mai 2010, men smartmobilene som skulle basert på disse brikke uteble.

Nå gjør Intel et nytt forsøk med den Atom-baserte systembrikken som har kodenavnet Medfield. Under CES-messen i Las Vegas denne uken, kunngjorde Intel et flerårig samarbeid med Motorola Mobility om bruk av Intels systembrikker i kommende, Android-baserte smartmobiler fra Motorola. De første modellene skal komme til høsten. Det skal også Lenovos kommende K800 smartmobil. Også den skal være Android-basert, men den vil utelukkende bli solgt i Kina.

Intel Atom Z2460-prosessor. <i>Bilde: Intel</i>
Intel Atom Z2460-prosessor. Bilde: Intel

Intel har også laget sin egen referansedesign, Intel Smartphone Reference Design, basert på Medfield. Dette er en fullt fungerende smartmobil med 4,03 tommers høyoppløst skjerm med to kameraer, blant annet ett som kan ta 15 bilder i sekund med 8 megapikslers oppløsning.

Ifølge Intel vil dagens Android-applikasjoner også kunne kjøres direkte på Intel-baserte Android-enheter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.