Nå skal IT-budsjettet brukes opp

I årets siste måned satser særlig offentlig sektor på å bruke opp reserven i IT-budsjettet.

I årets siste måned satser særlig offentlig sektor på å bruke opp reserven i IT-budsjettet.

Desember har alltid vært en jubelmåned for IT-bransjen, for mange kunder har igjen penger på slutten av året. Dette gjelder både privatkunder som skal kjøpe julegaver til seg selv og andre, men også bedrifter og offentlige organer har ofte igjen penger.

For mange er konservative og forsøker å holde igjen på investeringene for å ha litt i bakhånd, men når årets nærmer seg slutten ser man at man kan bruke opp pengene. Ubrukte penger kan ofte ikke overføres til neste års budsjett, noe som nok i en del tilfeller fører til mindre nødvendige investeringer.

Uansett smiler IT-bransjen i desember, det bekrefter både Komplett, Dell Norge og HP Norge overfor digi.no. Det som er overraskende er at det er særlig offentlig sektor som handler mye på slutten av året, trolig fordi man ikke får overført ubrukte midler fra et år til neste.

– Desember-salget kommer til å ende opp 30-40 prosent over en normalmåned for oss i år, forteller markedsdirektør i Dell, Hans Christian Seime til digi.no.,

Han får støtte av HP-sjef Eivind Roald og nettbutikken Komplett. Ingen av disse vil ut med konkrete tall, men Roald mener at offentlig sektor har vært en tung faktor i det økte desember-salget lenge.

– Kundene handler inn alle typer produkter i desember, men offentlige kunder skal ofte ta et løft på PC-parken sin. De kommer ofte med en sum penger og spør hvor mange nye PC-er de kan få for dette, forteller Seime til digi.no.

Bjørn Henning Rørvik i Komplett forteller at de ser en klar trend i at spesifikasjonene på utstyret som blir handlet i desember løfter seg noe. Både han og Seime forteller at mange nå ser ut til å fase ut sine gamle glasskjermer med LCD-skjermer.

Alle tre er også enig i at IT-selskapene nyter stadig mer av de digitale underholdningsproduktene.

– IT-produktene spiser stadig mer av julegavebudsjettet, sier HP-sjefen til digi.no.

Til toppen