SKYTJENESTER

Nå skal Microsoft gjøre Office 365 bedre å bruke

Kunngjorde nye endringer av tjenesten.

14. juni 2018 - 13:07

På sine hjemmesider har Microsoft nå kunngjort noen nye endringer i Office 365 som de håper skal gjøre tjenesten bedre å bruke. Endringene skal rulles ut gradvis i løpet av de neste månedene og er derfor ikke nødvendigvis umiddelbart tilgjengelige.

Oppdateringene omfatter hovedsaklig tre endringer, hvorav én blir en forbedring av det velkjente bånd-grensesnittet, altså området øverst på skjermen hvor man finner verktøylinjene.

Forenklinger og mer intelligent søkefunksjon

Endringen består i at båndet får et forenklet og mer diskré design som frigjør mer plass og som skal gjøre det lettere å fokusere på oppgaver. Det forenklede båndet blir mulig å skru og av på, slik at man fremdeles kan benytte det velkjente bånd-designet med tre linjer.

Den nye, intelligente søkefunksjonen kommer automatisk med relevant forslag til aktiviteter. Foto: Microsoft

Det blir nettversjonen av Word som først får denne endringen, og Microsoft ønsker å vente på tilbakemeldinger fra brukere før de ruller ut oppdateringen til de andre Office-verktøyene.

En annen oppdatering som er på vei er nye farger og nye ikoner som er laget med skalerbar grafikk, som innebærer at ikonene vil beholde høy skarphet og kvalitet uansett hva slags skjerm man benytter. Denne endringen vil også først komme i Word, men vil senere rulles ut til de andre verktøyene også.

Den tredje store oppdateringen består i at søkefunksjonen nå har fått større fokus og skal bli en viktigere og nyttigere del av brukeropplevelsen. Ved hjelp av kunstig intelligens vil søkefeltet komme med forslag til for eksempel dokumenter, apper og folk man kommuniserer med – bare ved å klikke i søkefeltet og uten at man trenger å skrive noe som helst. Forslagene er basert på tidligere aktiviteter.

En kjapp demonstrasjon av endringene kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Les også: Googles oversettelsestjeneste har nå også blitt bedre »

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.