FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå skal mobilene virtualiseres

VMware satser på å aksellerere mobilutviklingen gjennom virtualisering.

VMware tar spranget ut av PC-verdenen, og satser nå på å virtualisere mobiltelefoner. Det skal gjøre det enklere for mobilleverandører å raskt få på plass nye løsninger.
VMware tar spranget ut av PC-verdenen, og satser nå på å virtualisere mobiltelefoner. Det skal gjøre det enklere for mobilleverandører å raskt få på plass nye løsninger.
11. nov. 2008 - 08:08

Virtualiseringsspesialisten VMware er anerkjent for å være lengst fremme teknologisk i forhold til virtualisering av PC-er og servere. Nå retter de blikket mot mobiltelefonene, som stadig blir mer avanserte.

- VMware gleder oss til å utvide fordelene med virtualisering, som vi var pionerte på x86-maskiner, til mobilmarkedet, sier Paul Maritz, administrerende direktør i VMware i en pressmelding.

VMwares løsning har fått navnet MVP. Det er et tynt lag med programvare som blir preinstallert på mobilene og som frikobler applikasjonene og dataene fra den maskinspesifikke underliggende maskinvaren.

- Ved å abstrahere applikasjonene og dataene fra maskinvaren, forventer vi at virtualisering vil gi mobilleverandørene kortere vei til markedet, og også bane vei for nye applikasjoner og tjenester, sier Maritz.

VMware mener at de skal greie å lage en slik løsning som er både strømgjerrig og liten nok til å kunne kjøres på selv mobiler med lite minne.

I dag sliter leverandørene med at nye løsninger må tilpasses til hver enkelt mobiltelefon, noe som koster mye penger og som tar lang tid. VMware mener den naturlige veien å gå er å virtualisere hele løsningen.

Foreløpig er det lagt inn støtte for operativsystemer som Windows CE 5.0 & 6.0, Linux 2.6.x, Symbian 9.x, eCos, µITRON NORTi og µC/OS-II.

Her kan du lese mer om løsningen hos VMware.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.