Nå skal nettbutikker levere varen samme dag

Nå skal nettbutikker levere varen samme dag

Et nytt automat-konsept fra Posten skal gjøre den norske netthandelen raskere.

Posten kommer nå med et nytt system som kan gi norske nettbutikker et betydelig løft.

Kunder som bestiller på nett risikerer i dag å måtte vente flere dager før varen kommer hjem. Det gjør trolig at mange velger å gå i nærmeste butikk, der de kan få varen hjem samme dag.

Nå lanserer Posten et nytt tilbud til netthandelskunder, som gir kundene mulighet å få varen samme dag som den ble bestilt.

– Vi er fornøyd med å kunne tilby kundene våre et produkt som er enkelt, gir økt tilgjengelighet, kombinert med leveranse i ekspressfart, sier Merete Bergeland Jebsen, informasjonssjef i Posten Norge, i en pressemelding.

Posten kjører et konsept der kundene selv kan hente bestilte varer i en postautomat.

- Ved bestilling av varer i en nettbutikk, vil nettkunden få tilbud om å hente varen i en postautomat, enten samme dag eller dagen etter. Kunden vil få en bestillingsbekreftelse og en pin kode som benyttes ved utlevering. Automaten har også en betalingsløsning, sier Jebsen.

Ifølge Posten skal dette være et konsept som er utbygd og utprøvd med godt resultat i flere andre europeiske land, deriblant England og Tyskland.

20 postautomater vil være på plass i Norge i løpet av første kvartal neste år. Storbyene Drammen, Stavanger, Bergen, Oslo, Kristiansand, og Trondheim som får egne postautomater, i første omgang og hvis erfaringene er gode vil det bli flere automater rundt om i landet.

Automatene vil bli utplassert ved togstasjoner, t-banestasjoner, bensinstasjoner og kjøpesentre.

- Kundene våre får nå enda bedre valgmuligheter. Du kan velge å hente pakken din ved et postkontor, Post i Butikk eller i en postautomat. Postautomaten er et alternativ med ekspressleveranse og helt uavhengig av åpningstider, sier Jebsen.

Tilbudet er kun tilgjengelig for kunder av nettbutikker som inngår egne leveranseavtaler til postautomatene.

Til toppen