Nå skal norske Kahoot produsere eget innhold til lærere og studenter

Nå skal norske Kahoot produsere eget innhold til lærere og studenter
(Bilde: Kahoot)

Tidligere i år lanserte det norske selskapet Kahoot har først og fremst vært en plattform hvor brukerne selv oppretter quizer – og selskapet har nå mer enn 50 millioner aktive brukere i måneden ifølge dem selv.

Nå skal Kahoot begynne å produsere eget innhold, melder selskapet i en pressemelding. Selskapet har opprettet en egen avdeling som sammen med partnere skal tilby gratis innhold beregnet på lærere og studenter. Den første samlingen fra det som kalles Kahoot Studio vil være innhold basert på læreplanen for 5.-11. klasse innen matematikk. 

Med lanseringen av Kahoot Studio går selskapet fra å være basert utelukkende på brukergenerert innhold, til også å produsere innhold selv. I sommer lanserte selskapet for øvrig mulighet for at lærere kan opprette spillutfordringer i Kahoot som de kan dele med elevene som hjemmelekser.

Kommer med innhold for flere fag

Den første innholdspakken fra Kahoot Studio er som sagt knyttet til matematikk, men selskapet opplyser at de snart vil utvide med engelsk, biologi, kjemi, historie og geografi for grunnskolen og videregående.

Det vil etter hvert også komme samlinger fra Kahoots partnere innenfor forlag, underholdning, sport, musikk og teknologi – slik at tilbudet vil utvides til brukere også utenfor skole og utdanning.

Slik kan en spillside i Kahoot Studio se ut.
Slik kan en spillside i Kahoot Studio se ut. Foto: Kahoot

For å bruke tjenesten logger man på Kahoots nettsider, klikker et emne og velger en «kahoot» der. Lærere kan også lage en kopi av spillene og tilpasse dem. 

– Lærere har lenge fortalt oss at de ikke alltid har tid til å produsere sitt eget innhold, og derfor spiller de Kahoot sjeldnere enn de egentlig ønsker. Dette var drivkraften bak Kahoot Studio, sier konsernsjef Erik Harrell i Kahoot i en pressemelding. 

Den første samlingen i Kahoot Studio er tilpasset pensum i USA, men kan redigeres og tilpasses. Men selskapet lover at det skal komme norsk innhold også.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen