BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå skal Office nå enda flere

Microsoft inngår partnerskap med Samsung.

Microsoft-apper kommer straks til Galaxy S6-telefonene, og etter hvert til flere Android-brett.
Microsoft-apper kommer straks til Galaxy S6-telefonene, og etter hvert til flere Android-brett. Bilde: Thomas Marynowski
24. mars 2015 - 09:34

Etter at Microsoft og Samsung begravde stridsøksen forbundet med patentuenigheter, har mye tydet på at de to selskapene vil jobber tettere sammen. 

Det nye Galaxy S6-flaggskipet til Samsung, for eksempel, har en rekke Microsoft-applikasjoner forhåndsinstallert i en egen mappe. Det er snakk om Skype, OneDrive og OneNote. Disse kan for øvrig avinstalleres hvis ønsket. 

Uansett blir nå dette samarbeidet utvidet ytterligere, noe som vil potensielt gi enda flere brukere av disse applikasjonene.

På mange flere produkter

Det vil si at Samsung vil levere flere av sine nettbrett med forhåndsinstallerte Microsoft-applikasjoner. Da er det også snakk om Office-applikasjoner som Word, Excel og PowerPoint.

Les også: Nå kan bedriftene teste nye Office.

De to Galaxy S6-modellene som lanseres om få uker, vil også inkludere 100 GB med ekstra OneDrive-lagringsplass i to år. 

Bedrifter som kjøper Samsung-produkter via deres B2B-kanaler vil også kunne kjøpe Office 365 sammen med Samsungs KNOX-sikkerhetsløsning i én pakke. 

Samsung er kanskje den mest profilerte produsenten som skal jobbe sammen med Microsoft om å installere deres mobile applikasjoner, men det er flere. Selskapet inngår også partnerskap med 11 andre maskinvareprodusenter: Dell er den største av dem, og i tillegg er det snakk om flere mindre, regionale produsenter. Alle disse vil forhåndsinstallere Office, Skype, OneDrive og OneNote på sine Android-enheter. 

Alt dette er et resultat av Microsofts nye strategi med større åpenhet for flere plattformer, og en del av deres visjon med mobil og nettsky først, skriver selskapets Peggy Johnson i pressemeldingen. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.