RESULTATERFINANS

Nå skal også Windows-brukere få kjøpe musikk

Apples iTunes selger all ny musikk til en billig penge. Nå lanserer Real en konkurrent for Windows-brukere.

28. mai 2003 - 08:50

Apple brøt nye grenser da de lanserte nettmusikkbutikken iTunes. For 99 cent - under syv kroner stykket - kan du kjøpe det meste av nyere musikk. Og i motsetning til andre tilbud, kjøper du musikken til evig eie.

digi.no kunne i forrige uke røpe at Tiscalis engelske nettbutikk er åpen for norske kunder, men at du først som betalende kunde får vite at musikken du kjøper slutter å virke når du sier opp ditt abonnement - du leier i realiteten musikken.

Apples iTunes har foreløpig to begrensninger - du må ha en Mac og du må bo i USA. Apple lover en internasjonal versjon og en Windows-versjon i løpet av året.

Men nå kommer Real, selskapet bak multimediaspilleren mange har installert på sin PC, Apple i forkjøpet. Selskapet har nå lansert en musikkbutikk på nettet som selger hver låt for bare 79 cent - 5,30 kroner - per stykk. Dette skriver Wall Street Journal.

Du finner nettbutikken på Listen.com, men den er dessverre foreløpig bare åpen for amerikanske brukere - du må taste inn den registerte adressen for kredittkortet ditt, noe som stopper norske brukere.

Det store spørsmålet er derfor hvem som kommer først med en internasjonal versjon for Windows-brukere - Real eller Apple.

Lanseringen kommer noe overraskende - Real er allerede deleier i MusicNet, en amerikansk musikkbutikk på nett som selskapet nå skaper en konkurrent til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.