Nå skal utviklerne få sitt

Microsofts Build-konferanse starter i ettermiddag.

Det er dette Microsofts Build 2012-konferanse handler om - Windows Phone 8, Windows 8 og Windows RT, her representert ved enheter levert av Samsung.
Det er dette Microsofts Build 2012-konferanse handler om - Windows Phone 8, Windows 8 og Windows RT, her representert ved enheter levert av Samsung. (Bilde: Per Ervland)

Microsofts Build-konferanse starter i ettermiddag.

Microsoft har den siste uken lansert intet mindre enn tre ulike operativsystemer – Windows 8, Windows RT og Windows 8. Nå satser selskapet tungt på å få utviklere til å lage egne applikasjoner og løsninger basert på de nye plattformene.

Børge Hansen, teknologidirektør i Microsoft Norge, forteller til digi.no at utviklere fra mange norske selskaper har tatt turen til Redmond for å delta under årets Build-konferanse. I alt deltar 3000 utviklere. Konferansen ble utsolgt på under en time.

– Billettene ble lagt ut på et tidspunkt hvor mange i Norge er på vei for å hente ungene i barnehagen. Da de kom hjem, var det utsolgt, forteller Hansen.

Som trøst kan Hansen fortelle at mange av foredragene vil bli strømmet i sanntid på Microsofts Channel 9. Det inkluderer også hovedtalen som starter klokken 17, norsk tid.

Konferansen skal dreie seg om stort sett alt av utvikling rundt Windows.

Børge Hansen er ansvarlig for kontakten mellom Microsoft og utviklermiljøet i Norge.
Børge Hansen er ansvarlig for kontakten mellom Microsoft og utviklermiljøet i Norge. Bilde: Per Ervland

Gadget

Deltakerne under slike store, produsentspesifikke utviklerkonferanser får ofte en gave.

– Mange håper nå på at det er en Surface som er årets «gadget», sier Hansen, men understreker at han selv ikke vet om dette er tilfellet.

Også i Norge planlegger Microsoft arrangementer for blant annet å få utviklere til å lage applikasjoner spesifikt for de nye operativsystemene. Dette inkluderer WOWZAPP, en verdensomspennende «hackaton» som arrangeres i første halvdel av november. Her skal både nybegynnere og erfarne utviklere kunne lære å lage applikasjoner til Windows 8.

    Les også:

Til toppen