FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå skal Windows 98 og ME gravlegges

Nå blir det ikke mer hjelp å få fra Microsoft hvis noe er galt med Windows 98 og Windows ME.

12. apr. 2006 - 09:22

De fleste har byttet ut Windows 98 og Windows Me nå, men fortsatt står det noen maskiner rundt omkring som kjører disse operativsystemene.

Fra i sommer blir de stående på egen risiko. 11. juli stopper Microsoft all teknisk kundestøtte på operativsystemene og de vil heller ikke lage flere sikkerhetsoppdateringer. Fristen ble flyttet fra 16. januar 2004 til juli i år for å gi kundene litt bedre tid til å flytte over sine systemer.

Gratis support og sikkerhetsfikser ble avsluttet 30. juni 2003 og 31. desember for henholdsvis Windows 98 og Windows Me. Etter det har kunder som ønsket support måtte betale ekstra for det, men nå er det helt slutt.

- Det er overraskende hvor mange forbrukere og bedrifter som fortsatt bruker disse gamle versjonene, spesielt Windows 98, sier Joe Wilcox, senior analytiker ved Jupiter Research til Betanews.

Juniper Researchs undersøkelser viser at hos forbrukere så kjøres Windows 98 og Windows Me på familens sekundære eller tredje PC. Wilcox tror ikke at de kommer til å gjøre noe med det før maskinene kastes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.