BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå starter mobilspill-bølgen

Nå starter salget av Java-spill for mobiltelefoner. Operatørene og produsentene håper gjentagelse av ringetone og logo-bølgen.

21. aug. 2002 - 10:55
Foreløpig har det dukket opp spill for to Nokia-telefoner, to Siemens-telefoner og to Motorola-telefoner. Den billigste er Nokia 3410 som selges med binding for rundt 1000 kroner. Telefonene lar deg laste ned spill over WAP. Betalingen skjer enten med SMS eller kredittkort.

Markedet er helt i åpningsfasen, og Telenor Mobil er en av de første som så vidt har kommet i gang. digi.no har snakket med en rekke av aktørene i bransjen, noe som avdekker en foreløpig kort liste av nedlastningsmuligheter. Men alle tror på en eksplosjon på tilbudssiden - og på brukersiden.
Her kan du skaffe deg Java-spill:
Engelske Gameloft.com har størst utvalg med en rekke spill for de ulike Java-telefonene. Flere av spillene er basert på tidligere PC-titler som 'Prince of Persia' og 'Rayman'. Spillene koster tre euro.
Midletcentral.com finner du både gratis-spill og betalspill for mange telefoner. Trykk på Games - på bunnen finner du gratisspill. Ellers betaling med kredittkort. Telenor djuice.no har fire spill for Nokia 3410. Spillene koster 10 kroner
Netcom skal snart lansere flere spill

- Vi tror dette kan bli stort, men spår foreløpig ingen ting. Det var jo ingen som klarte å forutse at ringetoner og logoer skulle bli så stort, påpeker Esben Tuman Johnsen, informasjonskonsulent i Telenor Mobil overfor digi.no.




Nokia

Les også


- Det ligger an til en kamp om rollefordelingen, innrømmer Per Christian Myklebost, produktsjef på Java hos Netcom, til digi.no.

Heller ikke modellene for betaling er fastsatt. Foreløpig selges spillene som vanlige nedlastninger med engangsbetaling og senere fri bruk. Men teleselskapene ønsker nett-trafikk og planlegger spill der du kjemper mot andre brukere, melder inn high-score eller laster ned nye nivåer fortløpende - mot betaling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.