Nå starter moroa

Under The Gathering bruker deltakerne det første døgnet til å bli kjent. Deretter starter moroa med konkurranser, laserkrig og enda mer koffein.

Nå starter moroa

Under The Gathering bruker deltakerne det første døgnet til å bli kjent. Deretter starter moroa med konkurranser, laserkrig og enda mer koffein.

Det er litt trist å forlate The Gathering etter bare et drøyt døgn. Riktignok er hodet mitt temmelig overbelastet når det gjelder høy musikk og mangel på søvn, men er det party så er det party. Det som er synd (for min del), er at det er nå det kanskje mest spennende starter: Konkurransene! Som nevnt i tidligere artikler om TG99, blir det arrangert en rekke forskjellige konkurranser. digi.no vil komme med en oppsummering av disse når påskeferien er over.

Det er også litt trist å forlate alle de trivlige folkene jeg har møtt, både blant arrangørene og blant deltakerne. Det er en enorm mengde datakunnskap samlet under ett tak.

Riktignok har kanskje TG gått til hodet på noen, jeg snakker da blant annet om dem som har med stereoutstyr som mer hører hjemme på et diskotek enn blant flere tusen andre databrukere som gjerne vil høre lyden fra sine egne, normalt store høyttalere. Men dét er vel også en del av sjarmen med TG: Enkelte deltakere gjør mildt sagt mye ut av det.

Jeg fikk i dag en omvisning i utstyret som må til for å koble så mange mennesker opp på nettet på en gang. Egentlig høres ikke tre proxyservere og tre Cisco Catalyst-svitsjer så mye ut når antallet brukere er på godt over 4000. De tre proxyserverne tar seg i praksis av all web-trafikk. Men nettverket fungerer likevel bra for de aller fleste. De omtrent fem prosentene som i skrivende stund har problemer med nettverket, har først og fremst problemer med innstillingene på sin egen maskin, i hvert fall i følge driftspersonellet. Endel av disse vandrer derfor ute blant deltakerne for å hjelpe til. I tillegg har Linux Norge en egen stand med velvillige hjelpere i tilfelle Linux-brukerne får problemer.

Til toppen