Nå starter Nokia salget av N-Gage

Nokia har allerede startet salget av N-Gage, selskapets nye spilltelefon, men du får den ikke på lenge.

Nokia har allerede startet salget av N-Gage, selskapets nye spilltelefon, men du får den ikke på lenge.

I hva som trolig er en ny rekord, startet Nokia salget av sin lenge lovede N-Gage spilltelefon på lørdag. Men du får ikke telefonen før tidligst 7. oktober når telefonen settes i vanlig salg.

Nokia setter kanskje også rekord i tidsspenn mellom lansering og faktisk salg - N-Gage ble vist frem under et større lanseringsslipp så langt tilbake som 4. november i fjor. Kommer telefonen i salg tidlig i oktober, har det tatt hele ti måneder.

Det er i USA forhåndssalget har startet - blant annet har butikkjeden Gamestop åpnet opp for bestillinger.

N-Gage representerer en helt ny satstning fra Nokia. Telefonen er både et telefon og en konkurrent til lommespill-maskinen Nintendo Gameboy. Mange analytikere og bransjefolk stiller seg skeptiske til at Nokia skal klare å slåss seg inn på et marked det Nintendo har regjert så tungt og så lenge.

    Les også:

I tillegg kommer det en annen tung konkurrent. Markedsleder på stasjonære spillmaskiner, Sony, har lovet en Playstation Portable.

N-Gage har også Bluetooth og en MP3-spiller. Men det er kanskje prislappen som blir dens sterkeste våpen. I USA koster telefonen 299 dollar - noe som med norsk moms indikerer en pris på rundt 3000 kroner (uten subsidier).

Til toppen