BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå starter Windows 10-trykket mot bedriftene

Invitasjonsappen skal rulles ut til mange flere.

Nå skal flere pc-brukere bli invitert til å oppgradere til Window 10.
Nå skal flere pc-brukere bli invitert til å oppgradere til Window 10. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. jan. 2016 - 10:59

Siden lanseringen av Windows 10 i fjor sommer har de aller fleste forbrukere med Windows 7- eller 8.1-baserte pc-er blitt invitert til å oppgradere gratis til Windows 10. Mange har takket ja til invitasjonen, mens andre synes at de stadige påminnelsene begynner å bli plagsomme.

Bedriftenes tur

Men det som ikke har vært like kjent, er at det på mange pc-er som tilhører bedrifter, ikke har kommet slike invitasjoner og påminnelser. Da tenker vi ikke på dem som har Enterprise-utgave av Windows, for disse er uansett unntatt fra denne gratisordningen.

Derimot gjelder dette pc-er med Windows 7 Pro eller 8.1 Pro, som er knyttet til et Active Directory-domene, og som mottar oppdateringen direkte fra Windows Update-tjenesten.

På disse pc-ene vil Microsoft først nå installere Get Windows 10-appen, som inviterer brukerne til å installere Windows 10. Hvor snart det vil skje, er litt uklart. I et blogginnlegg skriver Microsofts Matt Barlow at utrullingen vil starte i USA denne måneden, og at utrullingen i andre land vil skje kort tid etterpå.

Get Windows 10-appen vil ikke bli installert på pc-er med en Enterprise-utgave av Windows eller på pc-er hvor utrullingene av Windows-oppdateringene kontrolleres av andre enn Microsoft, for eksempel gjennom verktøy som WSUS eller System Center Configuration Manager.

Deaktivering

Det skal være mulig for både enkeltbrukere og IT-avdelinger å skjule Get Windows 10-appen og blokkere Windows 10-oppgraderinger helt, enten direkte på maskinen eller via gruppepolicyer. De offisielle oppskriftene på hvordan dette kan gjøres, finnes her. Oppskriftene krever dog at man har en del forkunnskaper om konfigurasjonsverktøyene i Windows.

På den samme siden er det også en oppskrift på hvordan man kan aktivere Get Windows 10-appen, dersom den ikke vises. Men mange kan ha vel så stort hell ved å bruke en mer tradisjonell installasjonsprogramvare, som Microsoft tilbyr her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.