BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå starter Windows 10-trykket mot bedriftene

Invitasjonsappen skal rulles ut til mange flere.

Nå skal flere pc-brukere bli invitert til å oppgradere til Window 10.
Nå skal flere pc-brukere bli invitert til å oppgradere til Window 10. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. jan. 2016 - 10:59

Siden lanseringen av Windows 10 i fjor sommer har de aller fleste forbrukere med Windows 7- eller 8.1-baserte pc-er blitt invitert til å oppgradere gratis til Windows 10. Mange har takket ja til invitasjonen, mens andre synes at de stadige påminnelsene begynner å bli plagsomme.

Bedriftenes tur

Men det som ikke har vært like kjent, er at det på mange pc-er som tilhører bedrifter, ikke har kommet slike invitasjoner og påminnelser. Da tenker vi ikke på dem som har Enterprise-utgave av Windows, for disse er uansett unntatt fra denne gratisordningen.

Derimot gjelder dette pc-er med Windows 7 Pro eller 8.1 Pro, som er knyttet til et Active Directory-domene, og som mottar oppdateringen direkte fra Windows Update-tjenesten.

På disse pc-ene vil Microsoft først nå installere Get Windows 10-appen, som inviterer brukerne til å installere Windows 10. Hvor snart det vil skje, er litt uklart. I et blogginnlegg skriver Microsofts Matt Barlow at utrullingen vil starte i USA denne måneden, og at utrullingen i andre land vil skje kort tid etterpå.

Get Windows 10-appen vil ikke bli installert på pc-er med en Enterprise-utgave av Windows eller på pc-er hvor utrullingene av Windows-oppdateringene kontrolleres av andre enn Microsoft, for eksempel gjennom verktøy som WSUS eller System Center Configuration Manager.

Deaktivering

Det skal være mulig for både enkeltbrukere og IT-avdelinger å skjule Get Windows 10-appen og blokkere Windows 10-oppgraderinger helt, enten direkte på maskinen eller via gruppepolicyer. De offisielle oppskriftene på hvordan dette kan gjøres, finnes her. Oppskriftene krever dog at man har en del forkunnskaper om konfigurasjonsverktøyene i Windows.

På den samme siden er det også en oppskrift på hvordan man kan aktivere Get Windows 10-appen, dersom den ikke vises. Men mange kan ha vel så stort hell ved å bruke en mer tradisjonell installasjonsprogramvare, som Microsoft tilbyr her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.