BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå støtter IE10 enda flere webstandarder

Men for å prøve den nye testversjonen, må du laste ned flere gigabyte.

Dean Hachamovitch er Microsofts sjef for Internet Explorer.
Dean Hachamovitch er Microsofts sjef for Internet Explorer. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. sep. 2011 - 11:35

Microsoft kom i går med den tredje Platform Preview-utgaven av Internet Explorer 10. Denne utgaven innfører først og fremst utvidet støtte for CSS (Cascading Style Sheets), men også enkelte teknologier hentet fra andre webstandarder. Dette forteller Dean Hachamovitch, Microsofts IE-sjef, i et blogginnlegg.

Dette inkluderer blant annet CSS Text Shadow, CSS 3D Transforms, CSS3 Transitions and Animations, CSS3 Gradient og SVG Filter Effects, teknologier som kan brukes til å lage visuelle effekter i webapplikasjoner.

IE10 Platform Preview 3 har også for flere deler av CSS3 som handler om sidelayout. Dette inkluderer CSS-teknologiene grid, flexbox, multi-column, figures, regions og hyphenation. Nettleseren skal også støtte HTML5 Forms med inndatakontroll og -validering.

Nettleseren har også fått støtte for offline-applikasjoner gjennom lokal lagring med IndexedDV og HTML5 Application Cache. Dessuten har Microsoft fått på plass WebSockets, Web Workers, EcmaScript5 Strict mode, samt HTML5-teknologiene File API, Async Scripts, Drag-Drop og Sandboxing.

IE10 får også innebygd støtte for stavekontroll.

Metro-versjonen av Internet Explorer 10, som kommer i Windows 8. <i>Bilde: Microsoft</i>
Metro-versjonen av Internet Explorer 10, som kommer i Windows 8. Bilde: Microsoft

Med gårsdagens utgivelse av den første offisielle testversjonen av Windows 8, gjorde Microsoft også tilgjengelig en versjon av IE10 tilpasset Metro-grensesnittet. Denne har samme motor som den vanlige IE10-utgave, men langt mer minimalistisk brukergrensesnitt, som ikke minst er beregnet for brukere av flerberøringsskjermer.

For å demonstrere flerberøringsfunksjonaliteten, har Microsoft lagt til flere nye demoer på IE Test Drive-nettstedet.

Foreløpig er den nye testversjonen av IE10 bare tilgjengelig for Windows 8. En oppdatert testversjon skal bli gjort tilgjengelig for Windows 7 på et senere tidspunkt. Dette har ført til en del negative tilbakemeldinger under dette blogginnlegget.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.