ANALYSER

Nå tjener Facebook penger

300 millioner brukere. Ventes på børsen innen 2011.

16. sep. 2009 - 10:04

Facebook tjener nå nok penger til å dekke både driftskostnader og kortsiktige investeringer.

Det sier Facebook-sjefen selv, Mark Zuckerberg. Og han blir trodd av analytikerne, som sier at Facebook har greid å kapitalisere på de drøyt 300 millioner brukerne som de nå har - for øvrig en tredobling i forhold til samme tid i fjor.

Facebook er med behagelig margin verdens største digitale, sosiale nettverk. Annonsene har begynt å strømme inn, og en rekke nettbutikker som leier plass på Facebook har begynt å gi pene tall. Nettstedet ligner mer og mer på et stort kjøpesenter, der merkevarer og butikkjeder gjerne vil være til stede.

Analytikerne har begynt å tro på at Facebook virkelig har en bærekraftig forretningsmodell.

- Dette er meningfylt, og viser absolutt at vi snakker om realiteter her. Facebook leverer. Folk bruker penger på nettstedet, sier analytiker Ben Schacter i Broadpoint Amtech til nyhetsbyrået Reuters.

Facebooks gründer og daglige leder Mark Zuckerberg skriver i sin blogg at selskapet har nådd sitt likviditetsmål, og nå går i pluss. Det hadde de ikke regnet med å gjøre før et stykke ut i 2010, så sjefen har grunn til å være fornøyd.

Selskapet forventer en vekst på 70 prosent i år, og har godt håp om at prognosen vil holde.

Facebooks pressetalsmann Larry Yu understreker at ingen eksterne investorer bidrar til å pynte på bildet. Det dreier seg med andre ord om penger tjent på virksomheten, ikke bidrag fra investeringskåte partnere.

I mai i år fikk imidlertid Facebook 200 millioner dollar fra det russiske selskapet Digital Sky Technologies (DST). I handelen ble Facebooks preferanseaksjer verdsatt til 10 milliarder dollar, mens b-aksjene ble verdsatt av DST til 6.5 milliarder dollar.

Zuckerberg uttalte i mai i år at børsnotering for Facebook ligger flere år fram i tid. Men analytikere mener nå at dette kommer skje allerede neste år, og senest i 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.