Nå velger mange 4G-mobil

NetCom med ny toppliste.

Nå velger mange 4G-mobil
Alle de største leverandørene har smartmobiler med støtte for LTE/4G. Bilde:

NetCom åpnet først i går 4G-nettet for mobiltelefoner, men kundene har for lengst begynt å kjøpe mobiler med slik støtte. Ifølge NetCom var halvparten av smartmobilene på selskapet topp-ti-liste for mai en 4G-mobil.

– Samsung leverer gode telefoner, og i mai har merket solgt eventyrlig bra. Både S4 og 4G-versjonen av S III trigger kjøpelystne nordmenn. Samtidig er det flott at også Sony og HTC plasserer seg helt på topp i et mangfoldig terminalmarked, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

Likevel er det fortsatt Apples iPhone 5 som ligger på toppen av listen. Av de ti mest solgte smarttelefonmodellene, var 56 prosent basert iOS, mens 44 prosent var utstyrt med Android. Windows Phone har vært ute av listen siden februar.

Mobilen som klatrer raskest, er Samsung Galaxy S4. Den har klatret fra en 9. til en 2. plass på en måned. Samtidig har Galaxy S III falt fra 2. til 7. plass, men 4G-utgaven (LTE) av klatrer samtidig.

iPhone 4S har igjen passert aldrende iPhone 4, som nå ser ut til å være på vei nedover på listen.

HTC One, den nye toppmodellen som er anses som HTCs beste håp for komme ut av hengemyra, har kommet med på en 8. plass. Globalt selger mobilen trolig godt, for HTCs omsetning i mai var 48 prosent høyere enn i april. Det er nesten på høyde med mai i fjor.

Samsung Galaxy XCOVER er på sin side tilbake på listen igjen, etter å ha vært ute siden januar.

Hele listen vises nedenfor. Tallene i parentes viser plasseringen i april.

1. (1) Apple iPhone 5

2. (9) Samsung Galaxy S4

3. (4) Apple iPhone 4S

4. (7) Samsung Galaxy SIII LTE

5. (5) Sony Xperia Z

6. (3) Apple iPhone 4

7. (2) Samsung Galaxy S III

8. (-) HTC One

9. (-) Samsung Galaxy XCOVER

10. (6) Samsung Galaxy S III Mini

    Les også:

Les mer om: