BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nader varsler ny anti-Microsoft-konferanse

Den amerikanske forbrukeradvokaten Ralph Nader planlegger et arrangement tidlig neste år for å ta opp problemer knyttet til Microsofts dominerende stilling i IT-bransjen.

Eirik Rossen
6. aug. 1998 - 16:10

Formelt er det Consumer Project on Technology (CPT) som skal stå som arrangør, på samme måte som i november i fjor. Da sto CPT for en Microsoft-fiendtlig konferanse kalt Appraising Microsoft and is Global Strategy (vurdering av Microsoft og dets globale strategi). Denne konferansen markerte starten på en anti-Microsoft-kampanje fra CPT og Ralph Naders side, preget av en rekke forskjellige utspill.

CPT-direktør James Love sier til ZDNet at talerlisten ikke er klar, men betegner tre emner som sannsynlige: hindringer mot å komme seg inn på programvaremarkedet, hvordan skal man definere et operativsystem, og hvordan bøte på problemer knyttet til interoperabilitet. Motivet for det siste emnet er klager fra selskaper som føler at Microsoft har stengt dem ute fra markedet for Windows-applikasjoner.

I slutten av juli sendte Nader et brev til Bill Gates for å få ham med på et milliardærforum som skal diskutere de globale konsekvensene av den ekstremt skjeve inntektsfordelingen som preger dagens verden. Bill Gates svarte 5. august i et brev der han gjorde rede for sin filantropiske virksomhet, uten å nevne forumet. Gates skrev blant annet at han hadde til hensikt å gi bort mesteparten av sin formue.

Siden tidlig i våres har CPT prøvd å følge opp sin Microsoft-fiendtlige holdning med en Microsoft-fri intern databehandling. Hittil har organisasjonen greid å gjøre om sju Windows-PC-er til Linux PC-er. Ifølge Love bemannes disse av folk som ikke er datafrelste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.