Nadir Nalbant tvinger fram ny 3G-utlysning

Søknaden fra Nadir Nalbant om den fjerde og ledige norske 3G-lisensen, tvinger fram en ny utlysning.

Søknaden fra Nadir Nalbant om den fjerde og ledige norske 3G-lisensen, tvinger fram en ny utlysning.

Samferdselsdepartementet har mottatt søknad om bruk av frekvensene avsatt til den fjerde tillatelsen for 3G-nett i Norge. Denne frekvenstillatelsen har vært ledig siden 2002. Nå har en søknad fra selskapet Novotel med Nadir Nalbant i spissen utløst en ny tildelingsprosess.

Det er ikke hundre prosent sikkert at Nalbant får 3G-lisensen: Den skal ut på auksjon og det kan dukke opp andre interessenter.

Departementet inviterer nå til en ny utlysning hvor interesserte parter kan melde sin interesse for frekvensene innen 22. august 2006.

Den mottatte søknaden dreier seg om frekvensene 1964,9-1979,7 / 2154,9-2169,7 MHz og 1900-1905 MHz som i Norge er avsatt til bruk av tredjegenerasjons offentlig mobilkommunikasjonssystem (3G).

De ble i fjor høst gjort kjent at Nalbant hadde søkt på den fjerde 3G-lisensen.

Hvis Nalbant får 3G-lisensen, skal han bygge et mindre 3G-nett selv. Foreløpig leier han GSM-kapasitet av både Telenor og Netcom. Dette gjør han trolig for å bygge kundemasse som så eventuelt kan flyttes over på 3G-nettet når og hvis dette kommer i drift.

digi.no har tidligere skrevet at Nalbant vil angripe SMS, en av Telenor og Netcoms melkekuer. Markedsprisen for SMS ligger på 59 øre per melding og totalt utgjør det en omsetning på over to milliarder kroner i Norge.

Nalbant tror MSN Messenger vil erstatte mye av SMS-trafikken i løpet av kort tid.

    Les også:

Med fokus på MSN Messenger som et billigere alternativ enn SMS er det uansett klart at fokuset er tilnærmet 100 prosent på Windows Mobile mobiler. Problemet med et slikt valg er at Windows mobilene så langt har vært de dyreste mobilene og dette ekskluderer de ivrigste SMS-brukerne – ungdommene.

Til toppen