JUSS OG SAMFUNN

Nær kroken på døra for Linux-saksøker

Få ville gråte dersom SCO, selskapet som vil kreve penger av verdens Linux-brukere, gikk konkurs.

12. jan. 2007 - 11:06

SCO sjokkerte IT-bransjen og verdens Linux-brukere i de i mars 2003 hevdet at IBM hadde tatt Unix-kode de hadde rettigheter på og lagt koden inn i Linux. Vi har krav på lisenspenger fra alle som bruker Linux og saksøker dessuten IBM for en milliard dollar, opplyste SCO.

Siden har SCO ligget i advokatkrig med blant annet mektige IBM og rettssaken har ikke kommet i gang.

Nå kan likevel ta en ny og kanskje avsluttende vending. Nå hevder Novell at SCO skylder dem skylder dem penger og at selskapet sliter med å betale. Årsaken er at det var Novell som satt på rettighetene til Unix, men overførte dem til SCO som nærmest bare skulle fungere som en salgsagent. Novell skal ha 95 prosent av inntektene SCO får.

Novell begynte av ukjent årsaker først å kreve disse pengene i oktober 2006, selv om avtalen ble inngått i 2004. SCO nekter nå å betale og påpeker at dette sette dem ute av stand til å finansiere rettssaken mot IBM, skriver amerikanske medier.

Novell kjemper nå med advokater for å få utlevert det SCO skylder dem. Lykkes Novell, vil SCO trolig være konkurs. Om selskapet ville lykkes å få investorer til å satse nye penger i kampen mot IBM er uklart.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.