Næringsministeren svarer IKT-Norge

- Microsofts kjøp av Fast er en fjær i hatten for norsk it-industri, sier næringsminister Dag Terje Andersen.

Næringsministeren svarer IKT-Norge
Bilde:

Etter en periode med maktkamp i Fast, og en børssuspensasjon på mandag, ble det tirsdag klart at norske Fast Search & Transfer ble solgt til Microsoft for 6,6 milliarder dollar.

Dermed blir et av Norges største og mest fremadstormende IT-selskaper solgt ut av landet.

Selv om selskapet fortsatt vil bli værende i Norge som et heleid datterselskap, er det flere som synes det er vemodig at Norge med dette mister muligheten for å bygge opp en norsk gigant innen søketeknologi. Samtidig trekkes det også frem at dette er en annerkjennelse for norsk IT-bransje.

- Microsofts kjøp av Fast er en fjær i hatten for norsk it-industri, og det viser at vi har gode kunnskapsmiljøer i Norge. Jeg håper nå at Microsoft viser seg som en god eier og at de utvikler dette kunnskaps- og teknologimiljøet her i Norge, sier Dag Terje Andersen, i en skriftlig kommentar til digi.no.

Generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff, var også blant de som mente oppkjøpet var en annerkjennelse av norsk IT-bransje, men han er også skuffet.

- Dette bør være en kraftig vekker for næringsministeren. Vi har flere ganger forsøkt å få ham til å fokusere på det sterke norske miljøet innen søketeknologi, men vi opplever at han har et ensidig fokus på tradisjonell industri, skipsfart og turisme, kommenterte Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge på tirsdag.

Han mener at regjeringen fokuserer overdrevent mye på tradisjonelle selskaper, og ikke på fremtidens kunnskapsbaserte selskaper:

- Vi trenger en næringsminister som vil bygge framtidens kunnskapsnæringer, ikke bare bevare de gamle arbeidsplassene, sa Hoff.

Nå får han svar fra næringsministeren.

- Det er feil at jeg ikke fokuserer på framtidas kunnskapsnæringer. For eksempel har regjeringen økt budsjettet for næringsrettet forskning betydelig. Dette kommer også kunnskapsnæringene til gode. I 2008 legger vi dessuten fram den første stortingsmeldingen om innovasjon, nettopp for å trygge morgendagens verdiskaping og velferdssamfunn. IKT Norge har bidratt med innspill til innovasjonsmeldingen, sier Andersen.

Næringsministeren mener også at det blir feil å si at næringsdepartementet ikke stiller i møter med IKT-bransjen.

- Departementet har i tillegg til dette hatt flere møter med IKT Norge, Abelia og deres medlemsbedrifter det siste året, sier Andersen.

    Les også:

Les mer om:
;