RESULTATERFINANS

Nalbant kapret BaneTele-sjefen

Nadir Nalbant og BaneTele-sjef Matthias Peter skal jobbe sammen igjen, men denne gangen er rollene revesert.

10. mars 2006 - 08:47

I går kom meldingen om at BaneTele at det statseide selskapet mister sin toppsjef Matthias Peter. Nå viser det seg at Peter skal jobbe sammen med Nadir Nalbant.

Det var Peter som gav Nalbants første jobb da Peter var sjef i Ascom Norge, skriver Aftenposten, men nå blir sjefsrollene altså reversert.

I november ble det kjent at den tidligere gründeren av mobilselskapet Sense (som ble kjøpt opp av Chess) skulle starte på nytt. Nalbant hadde søkt på den siste ledige norske 3G-lisensen.

Nalbant kalte selskapet sitt den gangen for generiske Novotel, men vurderer nå å ta navnet Hello, skriver Aftenposten.

I sin søknad skriver Nalbant at målet er 60.000 abonnenter i året og en kundebase på 200.000 abonnenter ved utgangen av tredje driftsår. Markedsandelen i det norske 3G-markedet skal være mellom 20 og 30 prosent.

    Les også:

Nalbant vil bygge ut i de fire største norske byene med tillegg av to tynnere befolkede fylker. Investeringsbehovet vil ligge på i underkant av en halv milliard kroner, blant annet for å sette 450 basestasjoner med tilsammen 1.100 celler.

Men om og når Nalbant kan åpen er helt i det blå. For i januar skrev digi.no at departementet skal utlyse konsesjonen og det vil dermed først i løpet av høsten bli klart om Nalbant får konkurranse fra andre aktører om hvem som skal få den siste lisensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.