Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nalbant klar med sin nye telesatsing

- Nye Sense skal bli enda tydeligere. Salg av mobiltelefoni blir mer og mer som salg av melk og brød, mener Nadir Nalbant.

Bare Trygve Tamburstuen har startet opp like mange teleselskaper som Nadir Nalbant i Norge. Og nå er han igang igjen.

Det var på forsommeren i år at Nalbant fikk med seg pengesterke Reitan-gruppen på å raide mobilselskapet Sense. Da hadde Nalbant allerede hatt med Reitan i en periode på den nye mobilsatsingen i selskapet Hello. Dette selskapet fikk eksklusivitet for salg av mobiltelefonabonnenter i Reitan-kjedene, som omfatter 7eleven, Rema og Narvesen.

Nalbant var også med på å dra i gang Sense igjen da den egentlige gründeren Trygve Tamburstuen hadde kastet kortene. Men det er lenge siden.

Nå er Nalbant ferdig med å fusjonere Hello og Sense. Det nye selskapet går under navnet Sense Communications International.

- Vi har fusjonert inn Sense og jobber med å rendyrke konseptet. Vi ønsker å bli en tydeligere og sterkere aktør, sier Nalbant til digi.no.

- Hva mener du med tydeligere?

- Mer rendyrking av det vi ønsker å være. Vi skal jobbe innenfor mobiltelefoni og gjøre det enklere for kunden med tilknytning, sier Nalbant, som mener at mener at salg av mobiltelefoner blir det samme som å selge melk og brød fremover.

- Til nå har vi blitt for like alle andre, og brukt samme kanaler og så videre, sier Nalbant.

Han er meget fornøyd med å ha Reitan på eiersiden. Trønderne har i alle fall lang erfaring med å selge melk og brød.

- De er aktive eiere og vi har lært mye, ekstremt mye, mener mobil-gründeren.

Sense-sjefen tror ikke på store forandringer i det norske mobillandskapet fremover.

- Vi har to sterke mobilaktører i det norske markedet som vil være sterke også i fremtiden, sier han.

Nalbant legger til at han tror makten i mobilmarkedet vil flyttes over fra produsent til forbruker.

- Dette vil skje i takt med liberaliseringen, mener Nalbant.

En av satsingene som kan rokke noe ved det norske mobilduopolet er 3G-aktøren 3s inntreden i det norske UMTS-markedet. Selskapet har blitt tildelt UMTS-lisens av Samferdselsdepartementet.

- Det er jo en spennende satsing 3 forsøker på. Har du tro på dem?

- Ja, ja for all del. De har bestemt seg og vil bruke masse penger. Men jeg tror det blir tøft å utfordre et så sterkt duopol som i Norge hvis ikke myndighetene hjelper til, sier Sense-sjefen til digi.no