Nalbant saksøkes, Consorte utvider, WM-data kutter...

Dette skriver iMarkedet av IT-saker tirsdag formiddag:

Mobilgründeren Nadir Nalbant har blitt saksøkt av sitt "eget" konkursbo for 5,3 millioner kroner. Konkursboet mener han har bevisst brutt en rekke bestemmelser i aksjeloven. Det er den tidligere Sense-sjefens forsøk på å bli en aktør på UMTS-nettet som nå slår tilbake. Nalbant kjøpte i fjor konkursboet etter Broadband Mobile som satt på rettightene til å bygge et tredje generasjonsmobilnett.

Nye Broadbands konkursbo saksøker Nalbant for 5,3 millioner kroner, tilsvarende en tredjedel av Nalbants aksjeformue. Fredag sendte bobestyrer Espen Hamar stevning til Oslo Tingrett.

Les hele saken: Nalbant saksøkes etter mobilflopp.

* * *

Consorte har fått forelenget og utvidet en kotnrakt med EDB Teamco. Verdien på utvidelsen er 10 millioner kroner over 12 måneder. Kontrakten gjelder driften av en portal for telefonbank for EDB Teamco.

Verdien på kontrakten anslås til å være på rundt 10 millioner kroner over 12 måneder.

Les hele saken: Consorte utvider EDB-kontrakt.

* * *

WM-data melder nå om nye kutt i staben. Totalt beregnes 400 ansatte å bli berørt av de ny nedskjæringene. Ifølge WM-data har etterspørselen etter IT-produkter og -tjenester blitt svakere i tredje kvartal i år. Derfor foretar nå WM-data nye kutt og det er særlig den svenske virksomheten som berøres.

Totalt blir 400 ansatte rammet de nye nedskjæringene og kostnadskuttet er på 125 millioner svenske kroner.

Les hele saken: WM-data kutter mer.

* * *

Intels konsernsjef Craig Barrett (bildet) sier den nedturen man opplever nå er dypere og sterkere enn noen han har opplevd siden han begynte i selskapet i 1974. Barretts kommentarer kom på en pressekonferanse i Dubai mandag kveld.

Barrett peker på det uvanlige i at det skjer en synkronisert nedgang i verdens ledende økonomier. I tillegg merker man nedturen etter dotcom-boblen.

Barrett fastholder imidlertid at Intel fortsatt skal beholde lønnsomhet, og kommme ut av dette sterkere enn selskapet gikk inn i resesjonen.

Les hele saken: Intel-sjefen ser sin verste nedtur.

* * *

Nordea, i samarbeid med både IBM og Microsoft om å tilby global infrastruktur for e-handelsbetalinger over Internett.

Den nye løsningen vil gjøre det mulig for bedrifter å redusere kostnader fordi finansielle meldinger blir sendt via ett system, og betalinger overføres via Internett.

Gjennom samarbeidet skal IBM og Microsoft implementere et grensesnitt mot bedrifter som ønsker en sikker løsning for utenlandsbetalinger over det åpne nettet.

Les hele saken: Nordea, IBM og Microsoft sammen om betaling.

Til toppen