Nalbant satser ikke bare på Windows

Nadir Nalbant sa først han bare skal satse på Windows-mobiler, men nå lover han å åpne for også andre 3G-mobiler.

Nalbant satser ikke bare på Windows

Nadir Nalbant sa først han bare skal satse på Windows-mobiler, men nå lover han å åpne for også andre 3G-mobiler.

I går trykket Dagens Næringsliv en sak der Sense-gründer Nadir Nalbant forteller at han utelukkende planlegger å satse på Windows-mobiler hvis han får den fjerde og siste norske 3G-lisensen.

Dette er oppsiktsvekkende, for det er primært mobiltelefon-produsenten Qtek som har satset på Windows. Aktører som Nokia og Sony-Ericsson bruker operativssystemet Symbian på sine mest avanserte modeller.

I tillegg sendte Novotel, som Nalbants selskap heter, ut en pressemelding med tittelen "Novotel vil bli verdens første Microsoft-baserte teleoperatør"

Der skrev Novotel at selskapet "er den første som dedikerer seg 100% til Windows Mobile plattformen."

digi.no intervjuet senere på dagen i går teleanalytiker John Strand som mente det var meningsløst å utelukke bruk av mobiler fra alle de største leverandørene.

Men i går sendte Nalbant ut en pressemelding gjennom sitt PR-byrå der han skriver at dette er feil.

digi.no tok kontakt med Nalbant som medgir at han ikke har vært klar nok.

- Alle som ønsker det skal selvsagt få bli Novotel-kunder, uavhengig av hvilket operativsystem de har på telefonen sin. Novotel selv skal bare selge Windows-baserte mobiler, men vi skal også la brukere med andre typer 3G-mobiler bruke vårt nett, presiserer Nalbant overfor digi.no. Jeg ser at pressemeldingen vi sendte ut kan misforstås.

Samferdselsdepartementet planlegger en auksjon av den siste 3G-lisensen og det vil først til høsten bli klart om Nalbant og Novotel får lisensen.

Til toppen