Nalbant satser kun på Windows Mobile

Sense-gründer Nadir Nalbant sier nei til alle kunder som vil ha en mobil bra Nokia eller Sony Ericsson.

Nalbant satser kun på Windows Mobile

Sense-gründer Nadir Nalbant sier nei til alle kunder som vil ha en mobil bra Nokia eller Sony Ericsson.

Sense gründeren Nadir Nalbant er i ferd med å bygge opp et nytt mobil- og bredbåndsselskap som heter Novotel. Det skal bli verdens første mobilselskap som utelukkende satser på mobiler med Microsofts Windows Mobile operativsystem.

- For fire uker siden, da jeg fikk en mobiltelefon med Windows Mobile operativsystem, ble jeg nærmest frelst, sier Nadir Nalbant til Dagens Næringsliv.

Foreløpig har Novotel sagt lite om satsningen, men nå kommer det frem at bedriftsmarkedet skal betjenes ved salg gjennom Microsofts autoriserte forhandlere. Hovedsatsningen går mot bedrifter med mellom 10 og 50 ansatte.

Å kreve at kundene bruker mobiler med Windows Mobile gjør at de fleste kunder vil måtte bytte ut sin mobil. Nokia, Samsung, Sony Ericsson og Motorola bruker sine egne systemer eller operativsystemet Symbian på sine mest avanserte modeller. Windows Mobile hadde stor fremgang i salget i Norge i fjor, men er fortsatt et marginalt produkt sammenlignet med resten av mobilmarkedet.

Det bekymrer ikke Novotel-sjefen, som er helt overbevist om Windows Mobiles fortreffelighet.

- De som ikke har prøvd Windows mobilterminal har noe å glede seg til, sier Nalbant til Dagens Næringsliv.

Det er først og fremst næringslivet som har begynt å bruke Windows mobiler for å kunne synkronisere Outlook med Exchange.

Til toppen