FORBRUKERTEKNOLOGI

Nalbant satser på MSN Messenger

Sense-gründeren åpner sitt nye mobilselskap og satser på at MSN Messenger vil erstatte SMS meldinger.

20. apr. 2006 - 08:05

I dag lanseres mobil- og bredbåndsselskapet Hello som ledes av tidligere Sense-gründer, Nadir Nalbant. Hello er et datterselskap av Novotel, som er navnet og selskapet Nalbant har brukt i etableringsfasen.

Lanseringen kommer som en overraskelse fordi det i fjor høst ble kjent at Nalbant hadde søkt på den fjerde og ledige norske 3G-lisensen. Nalbant skulle bare satse på 3G, så det ut som. Men det er ikke hundre prosent sikkert at Nalbant får 3G-lisensen, for den skal ut på auksjon og det kan dukke opp andre interessenter.

Hvis Nalbant får 3G-lisensen, skal han bygge et mindre 3G-nett selv, men nå starter han altså opp med å leie GSM-kapasitet av både Telenor og Netcom. Dette gjør han trolig for å bygge kundemasse som så eventuelt kan flyttes over på 3G-nettet når og hvis dette kommer i drift.

Hello skal angripe en av Telenor og Netcoms melkeku, SMS meldingene. Markedsprisen for SMS meldingene ligger på 59 øre per melding og totalt utgjør det en omsetning på over to milliarder kroner i Norge.

- MSN messenger er både bedre og svært mye billigere. Vi tror MSN messenger vil erstatte mye av sms-trafikken i løpet av kort tid. Telenor og NetCom tør ikke gå til markedet med dette fordi det vil drepe den melkekua sms har vært i flere år, sier Nalbant.

Både for å sende og motta Messenger-meldinger på mobilen, må man ha en telefon med Windows Mobile operativsystemet. Det har tidligere vært usikkerhet om Nalbants selskap skulle satse kun på Windows Mobile, noe gründeren senere avviste.

Med fokus på MSN Messenger som et billigere alternativ enn SMS er det uansett klart at fokuset er tilnærmet 100 prosent på Windows Mobile mobiler. Problemet med et slikt valg er at Windows mobilene så langt har vært de dyreste mobilene og dette eksluderer de ivrigste SMS-brukerne - ungdommene.

Nalbant lanserer Hello med et tilbud på en Qtek-modell med Windows til 299 kroner, men dette er ikke en vanlig sponset pris - kundene må nedbetale mobilen med 199 kroner i måneden i 12 måneder. Bildet under forsiden på Hello.

Men Nalbant mener prisen på mobilen kan rettferdiggjøres.

- Nå kan de unge chatte på pc-en hjemme og fortsette den samme chatten på mobilen når de går ut. Det kan de gjøre uten store sms-kostnader, sier Nalbant.

Prisen er satt til et øre per MSN melding og selskapet lover også at de skal kutte kraftig i prisen for også annen dataoverføring.

I første fase vil Hello tilby sine tjenester kun gjennom selvbetjening på internett eller ved direkte henvendelse til kundeservice.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.