Nalbant vil snike seg forbi mobilbransjen

Nalbant vil snike seg forbi mobilbransjen

Nalbants Hello, som lar brukere ringe over WLAN-nett, jakter etter partnere, men ikke i telebransjen.

Nadir Nalbant, som startet og så solgte mobilselskapet Sense, lanserte før sommeren sin nye satsing, Hello.

Med Hello satser Nalbant på det Nokia og mange store analyseselskaper tror er neste bølge. På samme måte som IP-telefoni holder på å forskyve tradisjonell fasttelefon, vil IP-telefoni over mobilnettenes datakanaler bli mye billigere enn vanlige samtaler.

Og med IP-telefoni-programvare og WLAN-støtte i mobilen, kan du bruke mobilen og WLAN-basestasjoner til nesten gratis IP-telefoni når du er hjemme eller på jobb.

Nalbant lanserte Hello 15. mai, men siden har det vært stille om selskapet: Hello har ikke markedsført seg.

– Det er riktig, vi arbeider med å skaffe oss forhandlere, for vi satser mest på bedriftsmarkedet, forteller Nalbant.

    Les også:

Men nettopp fordi Hello skal kommunisere med de trådløse nettverkene i bedriftene, har Nalbant valgt seg en annerledes og kanskje smart strategi.

– En smarttelefon er en liten PC og må derfor selges der disse selges. Mobilene våre skal bruke IT-nettverkene og vi må derfor komme i kontakt med IT-sjefene. Det gjør vi best ved å selge gjennom en partner IT-sjefen allerede har, hans Microsoft-forhandler, forteller Nalbant til digi.no. – Vi tror ikke på å selge vår løsning gjennom mobiltelefon-butikken på hjørnet.

Nalbant jakter derfor på avtaler med landets små og store IT-forhandlere. Drømmeforhandleren er Ementor.

– Vår målgruppe er alle de 2000–3000 norske Microsoft-sertifserte forhandlere, de kjenner verktøyene og produktene. Vi blir godt tatt i mot for vi representerer mulig ny omsetning for dem, de har ikke telefontjenester før, forteller Nalbant.

På spørsmål fra digi.no forteller han at han har inngått «noen» avtaler allerede, men vil ikke ut med navnene.

Hello har også et tilbud til privatkunder og tilbyr en Windows-basert mobil til 1 krone, men det er ikke vanlig subsidiering – kundene får kjøpe en Qtek-modell til 2700 kroner på avbetaling. Nalbant forteller at han har fått «noen hundre» privatkunder så langt.

– Vi planlegger en markedsføringsrunde, muligens senere i høst, forteller Nalbant.

Til toppen