BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nalbants teleplan kan glippe

Med personlige forpliktelser på 30 millioner kroner, kan tidligere Sense-sjef Nadir Nalbant risikere en kjempesmell dersom kan ikke klarer å sette sammen et konsortium som skal søke om å få overta Broadband Mobiles UMTS-konsesjon.

Frode Eriksen
5. sep. 2001 - 09:40

Da Nadir Nalbant møtte i Samferdselsdepartementet mandag hadde han ingen gruppering klar, men har nå fått to nye uker på seg til å gjøre jobben, noe Nalbant selv mener skal være mulig.

For går ikke det har han eksponert seg personlig for forpliktelser på 30 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er Nalbant selv som står oppført som eier av Nye Broadband Mobile som sitter med en opsjon på å søke Samferdselsdepartementet om tillatelse til å overta UMTS-konsesjonen.

En aktuell kandidat er svenske Hi3G med svenske Investor AB og Hong Kong-selskapet Hutchison Whampoa som eiere, en annen er Orange Plc., som tapte kampen om konsesjon i fjor høst. Også Trygve Tamburstuens Bane Tele har for å si det sånn, vært på banen.

Bobestyrer Kjell Dagestad sitter nå med en situasjonen der Nalbants selskap sitter med rettighetene til å søke om å få beholde konsesjonen, mens Hi3G er villig til å gå inn som eier av konsesjonen.

Nalbant varslet selv om ståa med en pressemelding tirsdag kveld, der det ifølge Aftenposten heter at Nalbants egen gruppering ikke vil hindre at andre som måtte være interessert i konsesjonen, ved å overta Nalbants forpliktelser til samme betingelser som han selv har. Hva nye Broadband Mobile har kjøpt konkursboet for vil ikke Dagestad si, men det er i bobehandlingen budsjettert med rundt 5-6 millioner kroner.

Note: Etter publiseringen er Dagens Næringsliv lagt til som kilde.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.