NamePlanet: 10.000 brukere etter en dag

E-post-tjenesten NamePlanet slår alle rekorder. En dag etter den norske lanseringen hadde tjenesten fått over ti tusen brukere.

E-post-tjenesten NamePlanet slår alle rekorder. En dag etter den norske lanseringen hadde tjenesten fått over ti tusen brukere.

NamePlanet som lanserte sin e-post-tjeneste denne uken, er blitt nærmest oversvømt av brukere. NamePlanet tilbyr nemlig brukerne å registrere e-post-adresser som er langt mer personlige enn de man vanligvis kan få tak i.Les hele saken:

Lars-Odin Mellemseter, administrerende direktør i NamePlanet, forteller til digi.no at mer enn ti tusen mennesker registrerte seg det første døgnet tjenesten var tilgjengelig.

Mellemseter forteller at dette primært var norske mennesker, for tjenesten er foreløpig kun lansert i Norge, men også innslaget av brukere fra andre land var overraskende stort. Nyheten har tydeligvis spredt seg raskt. Fortsatt er det omtrent hundre personer som registrerer seg i kvarteret på dagtid.

Mellemseter forteller at selskapet hadde tatt høyde for mange brukere, men at det nå er fare for at de snart må løpe og kjøpe mer maskinvare. Tjenesten skal nemlig lanseres i USA senere denne uken.

- En fordel vi har i forhold til konkurrentene er at brukerne er spredt på mange forskjellige domener. Dermed kan vi for eksempel sette opp en maskin som håndterer smith-domenet i USA og en annen som håndterer sanchez-domenet i Portugal hvor disse etternavnene er mest utbredt.

Hele løsninger er forøvrig bygget på Linux og åpen kildekode.

Det viser seg forøvrig at NamePlanet ikke sletter e-post fra eksterne e-post-servere slik undertegnede fikk inntrykk av i vår første test av NamePlanet-tjenesten. Meldingene blir kun slettet når brukeren trykker "delete"-knappen i brukergrensesnittet.

Til toppen