TELEKOM

NanoSIM-avstemningen utsatt

Ikke mulig å oppnå bred enighet om ny standard nå.

Nokias (til venstre) og Apples forslag til formfaktor for neste generasjons SIM-kort, 4FF eller nanoSIM.
Nokias (til venstre) og Apples forslag til formfaktor for neste generasjons SIM-kort, 4FF eller nanoSIM. Bilde: RIM/ETSI
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. apr. 2012 - 12:25

ETSI (European Telecommunications Standards Institute) kunngjorde på fredag at avstemningen om nye og mindre SIM-kort, 4FF (fourth form factor) eller nanoSIM, ikke ble arrangert som ventet under et møte i ETSIs Smart Card Platform Technical Committee (TC SCP) som ble arrangert ved instituttets hovedkvarter i Sophia Antipolis, Frankrike, i slutten av forrige uke.

Komiteen besluttet å utsette avstemningen om 4FF i et forsøk på å oppnå bred overensstemmelse blant aktørene. Det skal ikke ha vært mulig under forrige ukes møte.

Som kjent så har både Apple og Nokia kommet med forslag til ny formfaktor. Nokia hevder at Apples forslag ikke overholder de tekniske kravene som ETSI på forhånd hadde kommet med. Nokia støttes i alle fall av Motorola og RIM.

Apple har dessuten blitt kritisert for å forsøke å kontroll over flere stemmer i ETSI, blant annet ved å søke om medlemsskap for flere av selskapets europeiske filialer. RIM hevder dessuten at flere Apple-ansatte «over natten» har endret hvilket selskap de representerer i komiteen – fra Apple til ulike mobiloperatører.

RIM ber i dokumentet om at stemmer via stedfortreder ikke skulle være lov under møtet. Det er uklart hva som ble svaret på denne forespørselen, utover at hele avstemningen ble utsat.

Den første ordinære muligheten for en avstemning skal være komiteens møte i Osaka, Japan, i månedsskiftet mai/juni. Men komitéformannen kan innkalle til et tidligere møte ved å varsle medlemmene om dette minst 30 dager i forveien.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.