Nappet pluggen på norsk sex-butikk

Da en norsk sexbutikk på nett la ut video, tok driftspartneren grep og nappet ut pluggen.

Da en norsk sexbutikk på nett la ut video, tok driftspartneren grep og nappet ut pluggen.

I det første tilfelle digi.no kjenner til har en norsk Internett/drifts-levernandør stoppet et norsk nettsted fordi sidene viste innhold som er ulovlig i Norge. Saken reiser også et prinsippspørsmål.

Paradise.no er nettbutikken til to sexartikkel-butikker i Bergen og Haugsund. Nettbutikken var inntil fredag kveld drevet av drifts- og IT-selskapet Exinet.

Paradise.no selger blant annet videofilmer med beskrivelser som åpenbart bryter med definisjonen på hva som er ulovlig porno i Norge. Haugsund Avis hadde blitt tipset om at nettstedet hadde lagt ut en smakebit av en av disse filmene på sine nettsider.

Da avisen tok kontakt med daglig leder i Exitnet, Tore Fremmersvik, reagerte han kontant.

- Både for å sikre oss juridisk og ta vare på vårt rykte som en seriøs aktør, stengte jeg Paradise.no umiddelbart. Vi har i alle våre kontrakter en klasul om at hvis innholdet bryter norsk lov, kan vi terminere kontrakten og driften med umiddelbart virkning, forteller Fremmersvik til digi.no.

Paradise.no er nå tilbake på nettet, men skal i følge Fremmersvik nå være driftet fra USA.

- Vi ble enige om at det var det beste for oss og dem at vi byttet driftsleverandør, forteller Kjell Erik Olaisen, daglig leder og eier av Paradise til digi.no. Vi har byttet til en amerikansk driftsleverandør.

Den nye driften til Paradise.no reiser et prinsipp-spørsmål som hittil har vært lite belyst.

Paradise har nå en norsk .no-domene, men brukere redirigeres til en amerikansk server - uten at de ser det. På spørsmål fra digi.no om Norid har rett til å stoppe et norsk domene som leder til innhold som er ulovlig i Norge, forteller Olaisen at dette har han ikke sjekket.

Til toppen