Napster får tre dagers frist

I går ble det klart at Napster kun har tre dager på seg til å blokkere tilgangen til opphavsrettslig beskyttet materiale.

I går ble det klart at Napster kun har tre dager på seg til å blokkere tilgangen til opphavsrettslig beskyttet materiale.

En amerikansk domstol har nå slått fast at musikkbytte-tjenesten Napster ikke lenger får bidra til utveksling av opphavsrettslig beskyttet materiale.

Napster-sjef Hank Barry lover i en pressemelding at selskapet skal følge rettens avgjørelse, og legger til at Napster allerede før dommen falt hadde begynt forberedelsene til det kravet de regnet med ville komme.

Napster prøver fortsatt å komme til enighet med platebransjen, og jobber videre med utviklingen av en medlemsbasert tjeneste der brukerne skal betale for låtene de laster ned slik at artistene og andre opphavsrettsholdere får sin del av kaken.

Dommer Marilyn Hall Patel krever at plateselskapene skal levere en liste over opphavsrettslig beskyttet materiale og dokumentere at disse musikkfilene er tilgjengelige gjennom Napsters fildelingstjeneste. Napster har deretter tre dager på seg til å blokkere filene.

Ifølge den danske nyhetstjenesten Comon begynte Napster mandag kveld blokkeringen av rundt en million opphavsrettsbeskyttede filer. Filteret Napster bruker har imidlertid store huller, og selv små endringer i stavemåten kan forhindre at låter blir gjenkjent og fjernet.

Til toppen