Napster gir ikke opp

Selv om platebransjens interesseorganisasjon mener Napster er verstinger som kun lever for å snike til seg pengene deres nekter firmaet å legge seg ned og ta imot det de blir servert.

Napster valgte i går å anke pålegg om å stenge musikkbyttetjenesten sin. I følge avgjørelsen skulle den stenges i dag, fredag.

Napster ble i desember i fjor saksøkt av Recording Industry Association of America (Recording Industry Association of America) for å distribuere kopibeskyttet materiale. Tidligere denne uken bestemte amerikansk rett at tjenesten skulle stenges til dommen ble avsagt.

Det er denne avgjørelsen Napster protesterer mot, til dels på grunn av sterke protester fra brukerne av tjenesten. Da digi.no gikk inn for å se på diskusjonene var diskusjonstjenesten nede - antakeligvis grunnet overbelastning. I følge Mercury Center gikk mange av uttalelsene på at det ikke var Napster-brukere som gjorde at selskapene tapte penger, men heller de som kjøpte en plate og solgte kopier av denne på svartebørsen.

Flere undersøkelser har vist at brukere av tjenester som Napster og Scour kjøper flere plater årlig enn de som ikke bruker tjenestene, selv om tidlige undersøkelser viste at salget av plater gikk ned i områder i nærheten av universiteter og andre steder med mye bruk av disse tjenestene.

Napsters sjef skriver i en pressemelding på Napsters nettsted at de vil prøve å få omgjort avgjørelsen, men at de vil gjøre det de kan for å møte dommerens ordre hvis de ikke klarer å få den endret. Det de i såfall må forholde seg til er at "all online en-til-en. ikke-kommersiell musikk" er ulovlig.


Napster har skapt splid i markedet ved å være den som ledet an fil-deling mellom brukere på dette viset. Selv om de har skaffet seg en del fiender i markedet, som Metallica, har også enkelte artister stilt seg bak dem. Limp Bizkit, for eksempel, legger snart ut på en Napster-sponset turne.

En annen stor Napster-tilhenger er gruppen The Offspring som mener at denne typen deling av musikk er fremtiden.

Les:
Nix mer MP3 for Napster
MP3-pirater kjøper mer musikk
Platebransjen får kjeft av konservativ USA-senator
Napster slåss videre
Napster og The Offspring er venner igjen
The Offspring mener at Napster er fremtiden