JUSS OG SAMFUNN

Napster kjøper dyrebar tid

En domstol i San Francisco ga Napster et foreløpig og etterlengtet pustehull til å fortsette driften. Men saken er langtfra slutt.

Lars Kvanum
31. juli 2000 - 07:59

Musikkdelingstjenesten Napster har den siste tiden vært i hardt vær på grunn av den amerikanske platebransjen (RIAA). Disse saksøkte firmaet som driver tjenesten for å hjelpe brukere med å piratkopiere kopibeskyttet materiell.

I forrige uke kom dommen som overrasket både Napster og RIAA - en ordre om å stenge tjenesten frem til dom var avsagt. Dette var det nærmeste dommeren kunne komme til aktiv dødshjelp, og etter mange klager fra brukerne sendte ledelsen inn en klage på denne avgjørelsen.

I følge Napsters egne sider ble denne klagen tatt til etteretning på fredag, og de har fått lov til å fortsette frem til klagen er behandlet. Napster regner med at dette vil skje først i september.

I mellomtiden ser det ut som om de vil hente frem den støtten de har fått av brukere ved å oppfordre alle til å sende e-post til plateselskapene og fortelle dem at de er Napster-brukere og deres mest lojale fans og kjøpere.

De ber også brukerne om å gå i butikken og kjøpe musikken de liker, og eksplisitt fortelle at de er Napster-brukere.

Det gjenstår da å se hva som skjer i denne saken, men det er liten tvil om at plateselskapene vil skape presedens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.